O badantă din Italia a retras ilegal timp de 10 ani pensia bătrânei decedate

O femeie din Ragusa (Sicilia), care a lucrat ca îngrijitoare pentru o bătrână, este acuzată că a retras ilegal, timp de 10 ani, peste 150.000 de euro, sumă greșit acreditată ca pensie în contul defunctei sale asistate.

Decesul pensionarei a avut loc în mai 2012, dar pensia sa continua să fie virată în contul bancar, în urma unei erori privind înregistrarea certificatului de deces. Îngrijitoarea a profitat de această situație pentru a-și însuși în mod ilegal banii.

Investigațiile efectuate de inspectorii de la Garda Financiară din Vittoria au demonstrat că femeia, profitând de dreptul său de a opera în contul bancar și de neînregistrarea certificatului de deces de către INPS (Institutul Național de Securitate Socială) din cauza unei defecțiuni tehnice a sistemului informatic, a efectuat retrageri periodice din contul bătrânei, începând din iunie 2012 și până în mai 2022.

Prin aceste operațiuni, ea a sustras 154.450 de euro din bugetul de stat, sumă reprezentând pensia de reversibilitate și alte prestații de asistență pentru invaliditate.

La sfârșitul verificărilor, femeia a fost acuzată de delictul de însușire ilicită a banilor. Tribunalul din Ragusa a dispus sechestrul asigurator pe conturile bancare și proprietățile care îi sunt atribuite.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
Distribuie acest articol