Badantă din Italia, supravegheată de carabinieri cu camere video la locul de muncă. Arestată pentru abandon de persoană

O îngrijitoare de naționalitate georgiană, în vârstă de 36 de ani, a fost arestată la Pordenone, în Friuli-Venezia Giulia, după ce a lăsat-o în repetate rânduri singură în casă, fără apă și mâncare, pe bătrâna asistată.

La cererea rudelor, carabinierii au instalat camere video în incinta locuinței, care au scos la iveală și faptul că badanta maltrata fizic bătrâna, informează Messaggero Veneto.

Badantă din Italia, supravegheată de carabinieri cu camere video la locul de muncă. Arestată pentru abandon de persoană

Îngrijitoarea a lucrat mai puțin de două luni la Gioia Tauro, în Calabria, unde îngrijea o bătrână de 88 de ani. Badanta locuia la domiciliul bătrânei, deoarece pensionara era imobilizată la pat.

În repetate rânduri, însă, a lăsat-o noaptea singură în casă, fără apă sau mâncare în apropiere. Pleca seara și se întorcea dimineața târziu, fără să țină seama că bătrâna era incapabilă să se miște de una singură.

Membrii familiei au observat o stare bruscă de deteriorare a sănătății pensionarei și, suspicioși, s-au adresat carabinierilor care au instalat în locuință sisteme de supraveghere video, reușind astfel să înțeleagă ce se întâmplă.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

În cadrul cercetărilor au fost înregistrate imagini cu badanta care părăsea casa pentru a se întoarce a doua zi, precum și episoade de violență fizică asupra bătrânei care suferea în tăcere, fără nicio posibilitate de reacție.

Carabinierii de la Comandamentului Provincial din Reggio Calabria, sprijiniți în faza executivă de colegii lor din Pordenone, au reușit să o găsească pe îngrijitoarea care între timp plecase de la respectivul loc de muncă.

Ea a fost găsită și arestată în provincia Pordenone, unde fusese angajată de o altă femeie în vârstă. Video aici.