Badantă din Italia acuzată că a furat bani și bijuterii în valoare de 40.000 de euro, declarată nevinovată la proces

O îngrijitoare în vârstă de 35 de ani, rezidentă la Ceccano, în provincia Frosinone (Lazio), acuzată de fiica bătrânilor pe care i-a îngrijit că le-a furat bani și bijuterii în valoare totală de 40.000 de euro, a fost declarată nevinovată de judecător în urma procesului care a avut loc, relatează Frosinone Web.

Badanta era învinuită și că le-ar fi dat din proprie inițiativă celor doi pensionari, soț și soție, ambii cu vârsta de 90 de ani, un medicament psihotrop care le controla comportamentul.

Procesul a început după ce fiica bătrânilor a depus o plângere la poliție în care reclama faptul că din casa părinților săi, decedați între timp, lipseau bijuterii și bani, totul în valoare de aproximativ 40.000 de euro. Principala suspectă a fost bineînțeles badanta, care a fost trimisă în judecată.

Dar avocatul îngrijitoarei a reușit să-i dovedească nevinovăția.

În legătură cu medicamentul care ar fi fost administrat pensionarilor timp de o lună înainte de presupusul jaf, înregistrările telefonice dintre badantă și reclamantă au demonstrat că fiica bătrânilor știa că părinții săi folosesc medicamentul respectiv.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

În legătură cu banii și bijuteriile, aceste bunuri se aflau încuiate într-un sertar din dormitor, care ar fi fost spart de îngrijitoare, după cum a declarat fiica celor doi soți. Numai că în apărarea badantei au venit chiar frații reclamatei, care au mărturisit în fața instanței că încuietoarea la sertar fusese stricată chiar de tatăl lor, cu mult timp în urmă, pentru că nu mai reușea să găsească cheia.

Cei doi fii ai bătrânilor au mai declarat că tatăl lor a semnat un document prin care îi lăsa casa surorii lor în schimbul asistenței totale. Fiica avea acces inclusiv la contul curent, iar când părinții au decedat nu mică le-a fost surpriza celor doi frați care au găsit în cont doar suma de un euro și 20 de cenți.

În urma elementelor prezentate în favoarea îngrijitoarei, judecătorul s-a pronunțat pentru achitare.