Badantă din Italia ajunsă în stradă după moartea bătrânei pe care o îngrijea. „Nimeni nu o ajută”

O ucraineană care a lucrat mai mulți ani la Salerno ca îngrijitoare de bătrâni a ajuns să doarmă pe stradă după ce bătrâna pe care a îngrijit-o a decedat. Cetățenii au hotărât să sesizeze cazul ei la Serviciile sociale ale primăriei, dar până la acest moment nimeni nu i-a întins o mână de ajutor, informează Salerno Today.

Femeia ar fi fără speranță. După ce a lucrat mai mulți ani pentru o pensionară din oraș, pe care a îngrijit-o 24 de ore din 24, a ajuns să nu mai aibă unde dormi. Nu mai este tânără și are probleme cu spinarea, de aceea încă nu a reușit să își găsească un loc de muncă.

Fără posibilitatea de a plăti o chirie, îngrijitoarea ucraineană doarme pe băncile din zona străzii Padula și piazza Santelmo, din cartierul Torrione.

„Nu o ajută nimeni” – a spus un locuitor al cartierului. „Am văzut că într-o zi a fost luată de o ambulanță, dar a doua zi au aruncat-o din nou în stradă, ca pe un gunoi. Nu ne putem numi o țară civilizată dacă ne lipsește simțul umanității.”

Mai mulți cetățeni au anunțat că vor trimite noi sesizări către Serviciile Sociale ale orașului Salerno pentru a-i găsi femeii un loc de cazare și eventual ceva de muncă.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
@rotalianul