Badantă din Italia amenințată de fiul bătrânei că va fi împușcată dacă își cere drepturile bănești

Un cetățean italian din Perugia (Umbria), pasionat de vânătoare, a amenințat-o pe badanta mamei sale că o împușcă dacă îi cere bani pentru munca depusă.

Îngrijitoarea a depus apoi plângere la poliție, iar prefectura l-a obligat pe bărbat să predea pușca. Cu toate acestea, după ce a făcut recurs, TAR (Tribunalul administrativ regional) i-a returnat-o și a dat o sentință nefavorabilă Ministerului de Interne.

Această poveste deosebită a pornit de la plângerea îngrijitoarei, făcută după o ceartă violentă cu vânătorul (fiul bătrânei pe care o îngrijea) și a continuat cu bătălia juridică pe care bărbatul acuzat a inițiat-o, imediat după decizia prefecturii de a-i confisca arma, potrivit ziarului Il Messaggero.

Badanta a povestit instanței cum fiul clientei sale a amenințat-o „spunându-i că ea nu trebuie să aibă revendicări și că nu va ezita să o împuște”. Adăugată la alte probleme judiciare, plângerea l-a determinat pe vânător să-și ia rămas bun de la pușcă.

Inițial, s-a considerat despre vânător „că nu prezintă încredere în posesia armelor și nu oferă garanțiile necesare că nu va abuza de ele”. Nemulțumit de decizia prefectului și asistat de avocatul Emilio Mattei, vânătorul a făcut recurs la TAR, argumentele sale referindu-se la ilegitimitatea deciziei și la excesul de putere arătat de prefect.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Ministerul de Interne s-a constituit parte civilă și a cerut respingerea recursului, dar aceasta nu a fost admisă.

Tribunalul administrativ regional a considerat că motivarea interzicerii deținerii de arme și muniții este „insuficientă”. Juriul a subliniat, de asemenea, necesitatea unor „situații de conflictualitate dovedită” pentru a justifica decizia de confiscare a puștii.

În schimb, „nu se face nicio referire la decizia atacată”. De aici, recursul făcut de vânător a fost acceptat, iar ministerul a fost obligat să plătească 1.500 de euro, cu titlu de cheltuieli de judecat, în favoarea vânătorului.

@rotalianul