Badantă din Italia, arestată pentru moartea bătrânului. Femeia și-a recunoscut fapta

Liliana Barone, în vârstă de 45 de ani, a fost arestată pentru uciderea lui Carlo Gatti, cunoscut de apropiați sub numele de „Giovanni”, în locuința acestuia din comuna Colli Verdi, provincia Pavia, informează La Repubblica.

Duminică, 4 februarie, forțele de ordine, alertate de serviciul de urgență 118, s-au deplasat la domiciliul respectiv și au găsit cadavrul bătrânului de 89 de ani pe podeaua dormitorului său, cu craniul zdrobit și într-o baltă de sânge.

Liliana Garone era angajată ca badantă și avea grijă de bătrânul de 89 de ani după ce acesta a rămas văduv și după ce ea s-a separat de soț, care locuiește în apropiere.

Femeia a fost interogată mai multe ore de carabinieri, iar în noaptea de 4 spre 5 ianuarie a fost arestată, după ce a recunoscut că a provocat moartea victimei, fără a explica însă motivele și dinamica faptelor.

După indiciile și probele recoltate, anchetatorii au emis ipoteza că badanta și bătrânul s-ar fi certat și totul s-a sfârșit cu uciderea acestuia din urmă.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

În casa unde a avut loc tragedia locuiește și fiul îngrijitoarei, care nu era prezent în timpul incidentului

Cadavrul bătrânului a fost descoperit de rudele sale care au devenit suspicioase pentru că nu primiseră vești de la el de câteva ore. Odată intrate în casă, au mers în dormitorul lui și au găsit corpul înconjurat de mult sânge.

Când salvatorii au ajuns la fața locului, nu au putut decât să constate decesul bărbatului.

Conform reconstituirii anchetatorilor, moartea a survenit cel mai probabil în cursul nopții precedente, dar autopsia va stabili cu exactitate cauzele și, de asemenea, ora aproximativă a decesului.

- Continuarea după publicitate -

Bătrânul de 89 de ani locuia în casa sa împreună cu fosta soție a nepotului său, alături de fiul femeii, care însă nu rămânea în casă în timpul weekendurilor.

Corpul neînsuflețit a fost pus sub sechestru pentru investigații suplimentare care vor fi utile în reconstrucția evenimentelor dintre îngrijitoare și bătrân: o ceartă violentă care a culminat cu uciderea pensionarului.

@rotalianul