Badantă din Italia, bătută cu bastonul de fratele bătrânei asistate. Bărbatul o acuza că a furat 2.000 de euro

O îngrijitoare din Italia, care asista o bătrână din provincia Frosinone, în Lazio, l-a dat în judecată pe fratele femeii pe care o îngrijea după ce a fost bătută de acesta de mai multe ori.

Potrivit site-ului local de știri tg24.info, bărbatul acuza badanta că ar fi furat o sumă mare de bani de la sora lui și a agresat-o în repetate rânduri, pretinzând ca acea sumă să-i fie returnată.

Mai exact, pensionarul era ferm convins că femeia furase 2000 de euro, bani ce erau păstrați într-un dulap.

În urma acestor acuzații, situația a devenit din ce în ce mai tensionată și violentă. În august 2020, pe fondul suspiciunilor sale, bătrânul a atacat-o pe îngrijitoare, strângând-o de gât și cerându-i să restituie suma pe care credea că aceasta i-a furat-o surorii lui.

Într-un alt episod, el și-a scos cureaua de la pantaloni și a strâns-o în jurul gâtului badantei cu intenția de a strangula-o.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Anchetatorii au constatat, de asemenea, că aceste incidente nu au fost izolate, ci s-au adăugat unei serii de alte abuzuri.

Deși se confrunta cu un asemenea comportament agresiv și acuzații neîntemeiate, îngrijitoarea a continuat să îndure toate aceste abuzuri, deoarece avea nevoie de acel loc de muncă.

Cu toate acestea, în momentul în care bătrânul a atacat-o de două ori, lovind-o cu un baston în cap, răbdarea femeii a ajuns la limită.

Ea a apelat astfel la serviciile avocatului Roberto Capobianco, care a depus o plângere oficială împotriva agresorului.

La data de 7 septembrie, bătrânul italian va fi adus în fața judecătorului pentru audieri preliminare, unde va trebui să răspundă pentru aceste violențe asupra îngrijitoarei.

Decizia finală asupra procesului său va fi luată de un magistrat, care va stabili dacă acesta va fi trimis sau nu în judecată.

Acest caz evidențiază riscurile și dificultățile cu care se confruntă badantele din Italia, adesea expuse unor abuzuri în exercitarea profesiei lor.

Totodată, pune accent pe importanța protecției drepturilor lor și pe nevoia de a combate agresiunile nejustificate din societate.

Dacă vă aflați într-o astfel de situație, nu ezitați să sunați la 112 pentru a evita o tragedie.