Badantă din Italia care a moștenit peste 150.000 de euro de la bătrân, jefuită de toți banii de partenerul ei

Salvatore Pugliese, un pescar de 56 de ani cu antecedente penale, a fost arestat recent de către Carabinierii din Posillipo, Napoli (regiunea Campania) după ce a drogat-o partenera sa, i-a furat cardurile de credit și i-a golit contul bancar, în care se aflau nu mai puțin de 150.000 de euro.

Acuzațiile aduse împotriva italianului datează din perioada între noiembrie 2022 și aprilie 2023, iar mandatul de arestare a fost emis de judecătorul de instrucție Chiara Bardi de la Napoli, la cererea Parchetului.

Victima, care timp de 13 ani a lucrat ca badantă pentru un bătrân ce i-a lăsat o moștenire semnificativă, a fost în centrul unei anchete declanșate de directorul băncii sale.

Bănuind că ceva nu este în regulă, dat fiind starea de anxietate persistentă a clientei sale și semnele vizibile de violență de pe fața ei, directorul băncii a solicitat intervenția forțelor de ordine.

Decisivă pentru avansarea investigației a fost o întâmplare legată de blocarea cardului de credit al femeii.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

La scurt timp după blocare, directorul băncii a primit un SMS în care se solicita deblocarea cardului, un gest considerat neobișnuit având în vedere relația dintre victimă și presupusul agresor.

Confirmarea acuzațiilor a venit după ce polițiștii au vizitat-o pe victimă la domiciliu și au constatat starea ei de epuizare.

Femeia a recunoscut că i-au fost sustrase bijuterii de aur și bani și că, de fiecare dată când se opunea cererilor lui Pugliese – un bărbat anterior condamnat pentru omucidere preterintențională și tâlhărie – era bătută.

Ea a mărturisit că partenerul a drogat-o pentru a-i fura cardurile de credit și codul PIN. De asemenea, bărbatul a folosit alte persoane pentru a face retrageri, în încercarea de a evita detectarea de către sistemele de supraveghere video.

@rotalianul