O badantă din Italia a provocat întârzierea a trei trenuri. Riscă să plătească despăgubiri de peste 42.000 de euro

O femeie de origine poloneză care lucrează ca îngrijitoare la Passignano sul Trasimeno (Perugia) riscă să plătească despăgubiri de peste 42.000 de euro după ce a provocat întârzierea a trei trenuri regionale.

Îngrijitoarea, care se deplasa pe lângă bicicletă, a decis să traverseze calea ferată deși barierele erau coborâte. Spera să reușească să treacă la timp, deși atunci când sunt coborâte barierele este absolut interzisă traversarea șinelor de cale ferată.

Trenul era foarte aproape și a surprins-o pe femeia care a fugit, abandonând bicicleta pe șine. Locomotiva a lovit bicicleta și, în urma incidentului, trenul s-a oprit așteptând sosirea agenților Polfer.

În fuga sa, femeia a căzut, dar din fericire a scăpat nevătămată. Când trenul care se îndrepta spre Terontola a lovit bicicleta ea era în afara oricărui pericol. Bicicleta a rămas pe șine până la sosirea polițiștilor de la Polfer.

Un caz cu final fericit, fără consecințe pentru oameni: nici pentru îngrijitoare și nici pentru călătorii din tren, care au fost încă blocați în tren până la încheierea tuturor operațiunilor necesare. Convoiul urma să ajungă la gara Passignano și, din fericire, circula cu viteză redusă. „Mă grăbeam să ajung acasă să pregătesc cina”, a fost răspunsul femeii, denunţată pentru întreruperea serviciului public.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Per total, conform informațiilor transmise de Ferrovie dello Stato, trei trenuri regionale au înregistrat întârzieri în urma accidentului de la Passignano. Întârzierea acumulată a fost de aproximativ 83 de minute.

Cercetările Polfer, pe lângă reconstituirea dinamicii incidentului, au avut ca scop identificarea femeii care acum riscă o penalizare enormă în urma imprudenței sale. Conform Umbria24, femeia riscă să plătească 516 euro pentru fiecare minut de întârziere cauzat, ceea ce ar duce la un total de peste 42.000 de euro.