Badanta din Italia care și-a abandonat bebelușul la gunoi: „Mi-a fost teamă că-mi pierd locul de muncă”

În orașul Taranto, din sudul Italiei, o dramă a zguduit comunitatea locală. O femeie de 23 de ani, originară din Georgia, care lucrează ca îngrijitoare de bătrâni, a lăsat un nou-născut lângă un coș de gunoi, motivată de teama de a-și pierde locul de muncă ca îngrijitoare.

Medicii i-au dat copilului numele de Lorenzo. După câteva verificări, autoritățile de ordine au găsit-o pe mama bebelușului.

Tânăra a mărturisit: „Am avut un moment de panică, provocat de teama de a-mi pierde locul de muncă”, a spus ea polițiștilor, conform Gazzetta del Sud.

photo_2023-08-14_19-07-35
Locul unde a fost găsit bebelușul

Situația ei este cu atât mai complicată cu cât mai are responsabilitatea creșterii unui copil, în vârstă de 5 ani, rămas în Georgia.

Detaliile acestei povești sunt sfâșietoare.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Lorenzo, în ciuda începutului dificil de viață, se află în prezent în terapie intensivă neonatală, însă medicii asigură că starea lui de sănătate este bună, având o greutate de 3 kilograme.

Mama sa, identificată de poliție, se află în secția de obstetrică pentru controalele necesare.

Femeia a ajuns în Taranto acum câteva luni și, cu ajutorul unei cooperative, a reușit să obțină un post de îngrijitoare.

Nașterea copilului a avut loc în baia casei unei doamne în vârstă pe care o îngrijea.

Principalul său temei în prezent este că, având acum grijă de un nou-născut, ar putea pierde acest loc de muncă, care este vital pentru susținerea copilului său mai mare din Georgia.

Conform reglementărilor, odată ce nou-născutul a fost preluat de către instituția medicală, mama are un termen de zece zile pentru a decide dacă va recunoaște copilul și, implicit, să își asume responsabilitatea pentru el.

Ea este în prezent investigată pentru abandonul de minor.