Badantă din Italia condamnată la 24 de ani de închisoare. A lovit și ucis bătrâna pe care o asista

O îngrijitoare ucraineană în vârstă de 51 de ani a fost condamnată în Italia la 24 de ani de închisoare după ce a ucis-o cu lovituri de „wrestling” (formă de sport derivată din lupta greco-romană) pe pensionara de 81 de ani pe care era angajată să o îngrijească, informează Secolo d’Italia.

Badanta ucraineană Lyubov Tkachuk, a fost găsită vinovată de uciderea Mariei Luisa Lombardi, o bătrână invalidă, domiciliată la Infernetto, un cartier de la periferia Romei. Pensionara, care suferea de Alzheimer, a murit la spital, după o lungă agonie.

Potrivit cercetărilor făcute de polițiști, îngrijitoarea a lovit-o pe bătrână puternic, cu cotul, de cel puțin 20 de ori în zona feței și a pieptului. Loviturile au fost aplicate „ca din partea unui luptător profesionist”.

Badanta a încercat apoi să se justifice în fața medicilor și a celor doi fii ai victimei, Cristina și Sergio Sartarelli, spunând că bătrâna a căzut, dar imaginile sistemului de supraveghere video care a înregistrat toată violența au fost de necontestat (în dormitorul pensionarei era instalată o cameră video).

Sentința a fost emisă joi, 6 octombrie 2022. Judecătorii au condamnat-o pe îngrijitoare la 24 de ani de închisoare și la o despăgubire de câte 100.000 de euro pentru fiecare dintre cei doi fii ai bătrânei. Procurorul ceruse închisoare pe viață.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
Distribuie acest articol