Badantă din Italia condamnată la 24 de ani de închisoare. A lovit și ucis bătrâna pe care o asista

O îngrijitoare ucraineană în vârstă de 51 de ani a fost condamnată în Italia la 24 de ani de închisoare după ce a ucis-o cu lovituri de „wrestling” (formă de sport derivată din lupta greco-romană) pe pensionara de 81 de ani pe care era angajată să o îngrijească, informează Secolo d’Italia.

Badanta ucraineană Lyubov Tkachuk, a fost găsită vinovată de uciderea Mariei Luisa Lombardi, o bătrână invalidă, domiciliată la Infernetto, un cartier de la periferia Romei. Pensionara, care suferea de Alzheimer, a murit la spital, după o lungă agonie.

Potrivit cercetărilor făcute de polițiști, îngrijitoarea a lovit-o pe bătrână puternic, cu cotul, de cel puțin 20 de ori în zona feței și a pieptului. Loviturile au fost aplicate „ca din partea unui luptător profesionist”.

Badanta a încercat apoi să se justifice în fața medicilor și a celor doi fii ai victimei, Cristina și Sergio Sartarelli, spunând că bătrâna a căzut, dar imaginile sistemului de supraveghere video care a înregistrat toată violența au fost de necontestat (în dormitorul pensionarei era instalată o cameră video).

Sentința a fost emisă joi, 6 octombrie 2022. Judecătorii au condamnat-o pe îngrijitoare la 24 de ani de închisoare și la o despăgubire de câte 100.000 de euro pentru fiecare dintre cei doi fii ai bătrânei. Procurorul ceruse închisoare pe viață.

Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol