Badantă din Italia, condamnată la aproape 5 ani de închisoare. A provocat moartea bătrânului asistat

O îngrijitoare în vârstă de 51 de ani, implicată într-un caz controversat de deces al unui bătrân din Brugherio, regiunea Lombardia, a fost condamnată joi, 6 iulie 2023, la 4 ani și 8 luni de închisoare pentru omucidere praeterintenţionată (lovituri sau vătămări cauzatoare de moarte), informează Il Giorno.

Evangelista Tamiso, un pensionar în vârstă de 81 de ani, a decedat în octombrie 2021 după o lună de comă la Spitalul San Raffaele din Segrate, Milano.

În timp ce îngrijitoarea a susținut inițial că bătrânul a alunecat pe o prună și a căzut, lovindu-se puternic la cap, ancheta judiciară a scos la iveală o poveste mult mai sinistră.

În septembrie 2021, serviciul de urgență 118 a fost chemat la locuința lui Tamiso de pe Viale Lombardia, unde acesta a fost găsit la pământ cu leziuni severe la cap. Îngrijitoarea a fost cea care a alertat serviciile de urgență, susținând că asistatul ei a alunecat pe o prună.

Din păcate, bătrânul nu și-a mai revenit niciodată după operația de urgență la care a fost supus și a decedat aproximativ o lună mai târziu.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Ceea ce inițial părea a fi un accident tragic a declanșat o adevărată investigație atunci când nora victimei a depus o plângere la carabinierii din Brugherio. A ieșit la iveală că între badantă și bătrân erau deseori certuri și tensiuni.

În timpul interogatoriilor, îngrijitoarea și-a schimbat de mai multe ori declarația, ceea ce a scăzut mult credibilitatea declarațiilor sale.

Totuși, după o investigație amănunțită, care a inclus și interceptări, și după ce poliția și procurorii au examinat cu atenție toate aspectele cazului, s-a ajuns la concluzia că bărbatul ar fi fost împins sau lovit de badantă în timpul unei dispute, provocându-i pierderea echilibrului.

Această teză a fost susținută de procuratură și, în cele din urmă, de judecătorul care a condamnat-o pe îngrijitoare la aproape 5 ani de închisoare.

Îngrijitoarea, care nu avea antecedente penale, a fost considerată vinovată de omucidere praeterintenţionată.

În ciuda văditelor discrepanțe, acuzata a susținut până la capăt versiunea că Evanghelista Tamiso a alunecat pe o prună.

Distribuie acest articol