Badantă din Italia condamnată la un an de închisoare cu suspendare. A furat 1.000 de euro de la bătrâna asistată

O îngrijitoare de bătrâni din Italia a acceptat recent o pedeapsă de un an de închisoare, cu suspendare, și o amendă de 300 de euro, după ce a furat circa 1.000 de euro de la bătrâna pe care o asista.

Potrivit ziarului Corriere dell’Umbria, este vorba despre o femeie de naționalitate italiană, în vârstă de 44 de ani și care locuiește în provincia Perugia din Umbria.

Badanta era angajată însă de o cooperativă și, în timp ce presta serviciul la locuința unei bătrâne din provincia menționată mai sus, a sustras cardul bancar al acesteia din urmă și l-a folosit pentru a plăti mai multe produse pe care îngrijitoarea le-a cumpărat pentru ea însăși.

Printre achizițiile făcute de femeia italiană cu cardul pensionarei asistate, mai precizează sursa citată, se numără și o cremă pentru slăbit, o cremă de corp, două perechi de pantaloni, un hanorac și un fular.

Din cele constatat în timpul anchetei efectuate de polițiștii italieni, femeia a utilizat cardul bancar și pentru a plăti diferite achiziții făcute într-o farmacie, dar și într-un magazin de haine și unul cu parfumuri. Suma totală s-a ridicat astfel la circa 1.000 de euro.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Acuzată de furt, italianca de 44 de ani și-a recunoscut vina și a ales un proces direct, primind astfel o pedeapsă redusă cu o treime.

Distribuie acest articol