Badantă din Italia devenită soția bătrânului, acuzată că i-a provocat moartea. „L-a făcut să-i crape inima în el”

Un bărbat în vârstă de 80 de ani, cu probleme cardiace preexistente, a decedat în condiții neobișnuite în seara de Sfântul Valentin a anului trecut, iar ipotezele sugerează că o traumă emoțională severă ar fi putut sta la baza tragediei.

În prezent, soția bătrânului, o ucraineancă în vârstă de 60 de ani care mai întâi a fost badantă pentru un membru al familiei, este acuzată că i-a cauzat moartea pentru că l-a făcut să alerge după ea în timp ce se certau.

Totul se bazează pe afirmațiile medicului legist Benedetta Baldari, care, după autopsie, a sugerat că decesul ar fi fost cauzat de o traumă emoțională generată de un efort și o ceartă cu consoarta sa.

Badanta i-ar fi cauzat pensionarului moartea

Înainte de episodul fatal, bărbatul, care a murit în urma unei insuficiențe cardio circulatorii acute, a fugit după soția sa în jurul clădirii în care locuiau, apoi a intrat în casă, unde a fost găsit fără suflare de forțele de ordine și echipajul medical de la 118.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Conform spuselor medicului legist, „este plauzibil să considerăm că decesul a avut loc imediat după cearta cu soția și i-ar fi provocat o stare emoțională semnificativă, rezultând astfel decesul (…) cu alte cuvinte, starea emoțională s-ar fi suprapus peste o boală cardiacă gravă, care ar fi determinat con-cauzal decesul”.

Un detaliu curios și potențial relevant pentru ancheta în desfășurare este legat de o sumă de bani

Unul dintre fiii bătrânului a declarat că, în conversația telefonică avută cu tatăl său puțin înainte de tragedie, acesta i-a spus că soția, după cearta avută, a plecat cu o sumă de bani între 5.000 și 9.000 de euro, pe care el îi păstrase într-un sertar.

O observație a unui ofițer de poliție a relevat că femeia a înmânat fiicei sale o geantă roșie în care au fost găsiți 600 de euro, sumă pe care femeia a menționat-o anterior, înainte de a fi transportată la spital din cauza unei crize hipertensive.

Văduva este în prezent acuzată de ucidere din culpă (prin imprudență).

Se pune întrebarea dacă un conflict conjugal ar putea, într-adevăr, să conducă la un deces accidental prin inducerea unui șoc emoțional și cum va putea justiția să deslușească această rețea densă de acuzații și presupuneri.

Răspunsurile vor urma, poate, pe măsură ce cazul va avansa în instanță.