Badantă din Italia, dispărută fără urmă. A încercat să se mărite cu bătrânul asistat și era acuzată că voia să-i fure averea

O badantă din Italia este acuzată că a încercat să se căsătorească cu bătrânul pe care-l asista, în vârstă de 82 de ani și care suferă de deteriorare cognitivă, în încercarea de a-l înșela.

Conform Treviso Today, acuzațiile au fost aduse de Stefano Giuliato, fost primar al orașului Casale sul Sile, provincia Treviso din Veneto, unde pensionarul italian era rezident.

Evenimentele s-au petrecut în perioada octombrie-noiembrie 2020. Bărbatul, pe nume Mario Franzin, a murit în lunile următoare.

Bătrânul, care a lucrat ca dulgher, nu a avut o viață ușoară. „Se întâmpla adesea ca Mario să fie găsit rătăcind pe străzile orașului, într-o stare de aparentă dezorientare”, a explicat fostul primar.

Franzin s-a căsătorit târziu în Germania, cu o femeie germană cu care a avut un fiu. Cu toate acestea, căsătoria nu a durat mult și Franzin s-a întors în orașul său natal, Casale sul Sile, unde nu avea rude apropiate, cu excepția unei nepoate care lucra la primărie și care urma să se pensioneze și să se mute în Vittorio Veneto.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Aveam grijă de el”, a spus Giuliato. „Am încercat să-l ajutăm pe Franzin, găsindu-i o îngrijitoare, pe această femeie din Serbia.”

Totul părea să meargă bine până când Giuliato a descoperit că femeia încerca să se căsătorească cu Franzin.

„Era o perioadă în care Mario părea inaccesibil asistenților sociali, care obișnuiau să-l viziteze cel puțin o dată pe săptămână”, a adăugat fostul primar.

Investigațiile lui Giuliato au scos la iveală intențiile reale ale femeii. „Având o casă și o pensie bună, era evident că Franzin era o țintă atractivă pentru persoanele cu intenții rele”, a spus el.

După ce autoritățile au fost informate despre situație, femeia a fost îndepărtată din casa lui pensionarului.

În ciuda acuzațiilor aduse împotriva ei, femeia a dispărut și nu a mai fost găsită. Procesul ei este în desfășurare la Tribunalul din Treviso.

Potrivit judecătorului Gianluigi Zulian însă, procesul ar putea ajunge la un impas dacă femeia nu va fi găsită în curând.

Sârboaica, apărată de avocata Alessandra Rech, este acuzată de tentativă de înșelătorie. După ce a fost îndepărtată din casa lui Franzin, se crede că ar fi locuit o perioadă în Treviso.

Cu toate acestea, autoritățile nu au reușit să-i mai găsească urma de atunci. Pe măsură ce ancheta continuă, autoritățile speră să o găsească și să o aducă în fața justiției pentru faptele sale.

În cazul în care va fi găsită și condamnată pentru tentativă de înșelătorie, ea ar putea fi pasibilă de o pedeapsă cu închisoarea sau o amendă considerabilă.

Până atunci, cazul servește drept un avertisment pentru alții și subliniază necesitatea unei implicări active a autorităților și a comunității în protejarea persoanelor în vârstă și vulnerabile.