Badantă din Italia, hărțuită și agresată de bărbatul asistat. A fost nevoită să se mute în alt oraș pentru a scăpa de el

Un bărbat italian, în vârstă de 65 de ani, riscă să fie condamnat la un an și două luni de închisoare cu suspendare, în urma acuzațiilor de hărțuire și defăimare asupra unei badante străine.

Acest caz a început în 2021, relatează Il Resto del Carlino, când o tânără de origine georgiană, în vârstă de 29 de ani, a acceptat un loc de muncă pe post de îngrijitoare la domiciliul inculpatului.

Potrivit acuzațiilor femeii, bărbatul a început să o hărțuiască pe tânără la scurt timp după angajarea ei, ceea ce a determinat-o să-și părăsească locul de muncă.

Ulterior, din noiembrie 2021 și până în luna august a acestui an, inculpatul i-a trimis fostei sale badante mesaje neadecvate cu avansuri intime, a hărțuit-o prin apeluri telefonice persistente și a agresat-o fizic în diverse ocazii.

Victima, terorizată, s-a mutat chiar și în alt oraș pentru a scăpa de persecuția bărbatului, care a continuat să o insulte și să o defăimeze pe rețelele sociale, prezentând-o ca pe o femeie dispusă să ofere servicii sexuale contra cost.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

La proces, avocatul Gino Moroni reprezintă atât victima, cât și un prieten al acesteia, care a fost de asemenea ținta hărțuirii inculpatului.

Inculpatul și-a recunoscut vina în tribunal și a cerut, prin intermediul avocatului său, să primească o pedeapsă cu închisoarea de un an și două luni cu suspendare pentru faptele sale, iar procurorul a acceptat cererea acestuia.

Judecătorul a amânat însă luarea unei decizii până la data de 23 mai, pentru a permite inculpatului să finalizeze un „parcurs de recuperare” cerut de legislație pentru a beneficia de suspendarea pedepsei.

Avocatul Moroni și-a exprimat regretul față de propunerea de pedeapsă, considerând-o insuficientă în raport cu gravitatea faptelor.