O badantă din Italia înarmată și baricadată în casă cu bătrânul pe care îl îngrijește amenință că își ia viața

Update: Ultimele informații despre acest caz relatează că echipa operațională împreună cu carabinierii au intrat în jurul orei 8:30 în apartamentul în care îngrijitoarea amenința că își ia viața. Femeia are 50 de ani, se numește Ana și este originară din Republica Moldova. Nu sunt niciun fel de consecințe pentru bătrânul pe care îl ținea ostatic. Femeia a fost arestată.

Știrea inițială:

O femeie înarmată cu un cuțit și o pușcă s-a baricadat în casă împreună cu bătrânul pe care îl îngrijea și amenință să se omoare la Santa Maria del Cedro, în provincia Cosenza (Calabria). Presa italiană scrie că îngrijitoarea ar fi de naționalitate română sau din Republica Moldova.

Conform Quotidian Post, femeia s-a închis încă de joi seară în apartamentul de la etajul doi al blocului unde locuiește alături de pensionarul italian în vârstă de 85 de ani, nu departe de unitatea carabinierilor locali. Ea îl ține ostatic pe bătrân și în același timp amenință că își ia viața folosind un cuțit, pușca sau aruncându-se de la balcon. La baza gestului său ar fi neînțelegeri din interiorul conviețuirii dintre cei doi și a raportului de muncă.

Carabinierii care au intervenit imediat la fața locului au încercat să o calmeze pe îngrijitoare și împreună cu un membru al familiei persoanei asistate de către aceasta au insistat să poată intra în casă. Atmosfera tensionată a fost menținută de femeie pentru întreaga noapte, la ora 7:30 din această dimineață ea era încă baricadată în casă, relatează Qui Cosenza. Toată noaptea îngrijitoarea a intrat și a ieșit din bucătărie pe balcon cu un cuțit și o pușcă în mână, amenințând că este gata să tragă.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Militarii au izolat zona și la adresa respectivă s-a deplasat și o ambulanță de la 118. Un mediator a încercat să o liniștească și o erupție în forță este absolut interzisă, pentru a nu provoca reacții violente din partea femeii. Negocierile cu „badanta” bătrânului italian erau în curs în această dimineață și carabinierii împreună cu forțele de ordine specializate în astfel de cazuri erau gata să intre în apartament dacă se creau condițiile necesare.

Vom reveni cu amănunte.