Badantă din Italia, moartă la spital. A băut un lichid toxic după ce a încercat să omoare bătrâna

O îngrijitoare în vârstă de 58 de ani, internată de două luni în urma unei tentative de sinucidere prin ingestia de substanțe corozive, a decedat într-un spital din Foggia, regiunea Puglia, informează La Gazzetta del Mezzogiorno.

Gestul său extrem de a-și lua viața a avut loc pe 7 februarie, când a încercat să o ucidă pe bătrâna asistată în vârstă de 98 de ani.

Alertați de strigăte și zgomote suspecte venind din apartamentul situat pe strada De Amicis din Foggia vecinii au sunat la 112.

Serviciile de urgență sosite la fața locului le-au găsit atunci pe ambele femei inconștiente.

Anchetatorii au stabilit că îngrijitoarea, Zahra El Khabich, originară din Maroc, a atacat-o pe bătrână cu un obiect contondent, provocându-i răni grave la cap.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

În ciuda gravității situației inițiale, starea bătrânei s-a îmbunătățit ulterior, fiind externată după o lună de spitalizare.

Pe data de 28 martie, autoritățile au emis un mandat de arestare pe numele îngrijitoarei pentru tentativă de omor. Femeia se afla în spital, unde era păzită de polițiști.

Din nefericire, leziunile interne cauzate de substanța toxică pe care a ingerat-o, presupusă a fi acid muriatic, i-au fost fatale. Ea a decedat la Spitalul Lucera din Foggia.

Această serie de evenimente a culminat cu decesul îngrijitoarei, închizând astfel un capitol întunecat și tragic.

Investigațiile continuă pentru a clarifica toate circumstanțele care au condus la acest incident nefericit. Avocatul badantei a cerut să fie efectuată autopsia trupului neînsuflețit.