O badantă din Italia a murit în aeroport înainte de a pleca spre casă. Banii pe care îi avea la ea i-au fost furați

O întâmplare tragică a avut loc zilele trecute pe Aeroportul Internațional Capodichino, din Napoli, unde o badantă ucraineană, în vârstă de 60 de ani, a murit după ce s-a simțit brusc rău. Femeia aștepta să se îmbarce în avionul care ar fi dus-o acasă după 2 ani de când nu-și mai văzuse fiica și nepotul. Familia de italieni unde lucra a observat că după deces i-au fost furați banii pe care îi avea la ea, relatează publicația L’Ochhio di Salerno.

Anna Burak, lucra ca îngrijitoare de ani de zile la Pertosa, în provincia Salerno (Campania). Era pe punctul de a pleca spre casă, unde o aștepta fiica și nepotul, când a murit brusc. Personalul de la Crucea Roșie, prezent la fața locului, i-a acordat primul ajutor, dar viața bietei femei nu a mai putut fi salvată. Pe lângă această durere, membrii familiei au ajuns la cunoștința faptului că economiile pe care Anna le avea asupra sa i-au fost furate după ce femeia a decedat.

Anna Burak a venit în Italia după ce a rămas văduvă, pentru a lucra și ajuta fiica și nepotul care au rămas în Ucraina. Ultima dată când i-a văzut și îmbrățișat a fost înainte de pandemie, cu 2 ani în urmă, de aceea clipa revederii era așteptată de toți cu nerăbdare. Destinul avea însă alte planuri cu Anna, care tocmai când urma să se îmbarce în avionul ce avea să o ducă la cei dragi, a murit. Asupra sa avea banii economisiți în ani de trudă și sacrificii, precum și alții, primiți de la prieteni care o rugaseră să-i ducă acasă, la familiile lor.

Toți banii Anna îi pusese într-un buzunar interior al hainei și au fost membrii familiei italiene unde femeia lucra cei care au observat că banii nu mai erau. Economiile au dispărut fiind furate între momentul decesului și închiderea sicriului. Familia italiană a depus o plângere la carabinieri pentru a recupera banii îngrijitoarei și au anunțat Consulatul Ucrainei la Napoli.

Distribuie acest articol