O badantă din Italia a pus pe fugă niște escroci care voiau să intre în casă cu pretextul vaccinării la domiciliu

O nouă tentativă de escrocherie are loc în aceste zile în Italia, când au început vaccinările anti-Covid la domiciliu în cazul persoanelor vârstnice sau cu dizabilități, care nu se pot deplasa la centrele de vaccinare pentru a se imuniza. Indivizi fără scrupule se dau drept carabinieri și asistenți sanitari, pentru a putea intra în casele bătrânilor și a le sustrage bunuri.

S-a întâmplat miercuri, 14 aprilie, la Fagnano Olona (Lombardia), unde o femeie care se dădea asistentă medicală și doi bărbați care s-au prezentat ca fiind carabinieri, deși nu erau îmbrăcați în uniformă, au fost puși pe fugă de îngrijitoarea unui bătrân. Cei trei escroci au bătut la ușa apartamentului din Via Monte Rosa spunând că sunt trimiși pentru un control pre-vaccinare Covid, în cazul bătrânului care locuiește acolo. Din fericire, badanta pensionarului, știind că asistatul său nu avea nicio programare în acest sens și observând printre altele că cei doi bărbați nu aveau uniforme oficiale, a început să strige după ajutor. Escrocii au fugit și sunt căutați acum de carabinierii adevărați, scrie malpensa24.it.

O înșelătorie identică a avut loc pe 7 aprilie, în localitatea Lonate Pozzolo, unde infractorii au reușit să dea lovitura. Scenariul a fost însă unul puțin diferit, femeia s-a prezentat în acel caz ca fiind medic.

„Dorim să recomandăm tuturor atenție sporită și fiți atenți cui deschideți ușa”, a transmis ​​Elena Catelli, primarul localității Fagnano. „Vă reamintim că programarea oricărei vizite din partea autorităților medicale este stabilită în prealabil prin telefon. Așadar, deschideți numai medicului dumneavoastră de familie și dacă aveți dubii sunați imediat la poliție”, a mai adăugat Catelli.

Distribuie acest articol