Badantă din Italia, salvată din flăcări împreună cu bătrânii asistați. Un incendiu a izbucnit în clădirea de locuințe

O tragedie a fost la un pas să se petreacă în zorii zilei de marți, 26 septembrie, la Lumarzo, lângă Genova (Liguria), când un incendiu devastator a izbucnit în cartierul Lagomarsino, alertând echipele de intervenție din zonă.

Două persoane vârstnice și badanta lor au fost transportate la spital.

Pompierii au răspuns rapid la apel, trimițând trei echipe din Genova și una din Chiavari pentru a combate flăcările ce cuprinseseră clădirea de locuințe.

1200-2023092692013 (2)

Trei persoane erau blocate în interior, făcând situația cu atât mai urgentă.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Echipele de intervenție au reușit, într-un efort eroic, să salveze cele trei victime: un bărbat în vârstă de 88 de ani, o femeie de 92 de ani, ambii fiind persoane cu dizabilități, și îngrijitoarea lor.

După ce au fost evacuați în siguranță de pompieri, cei trei au fost preluați de echipele medicale, care au sosit la fața locului cu trei ambulanțe și o altă mașină de intervenție medicală, fiind toți transportați de urgență la spitalul San Martino.

Toți au suferit răni de gravitate medie.

Pompierii au rămas la fața locului până incendiul a fost complet stins. Pagubele materiale cauzate de flăcări par a fi semnificative. Incendiul a distrus aproape complet imobilul și a deteriorat o altă proprietate din apropiere.

Până la această oră nu se cunoaște sursa incendiului. Așteptăm informații suplimentare din partea autorităților cu privire la cauza incendiului și la starea de sănătate a victimelor.