Badantă din Italia și bătrâna asistată, găsite moarte în casă. Un mister nerezolvat de aproape 20 de ani

Un caz dramatic petrecut în Italia cu 19 ani în urmă a fost scos din nou la iveală în această vară, în urma morții lui Mario Bonora, 73 de ani, un italian din Boccaleone, provincia Ferrara.

Mario Bonora era fiul bătrânei de 90 de ani care a fost găsită ucisă în casă împreună cu badanta sa, o poloneză de 47 de ani. Cele două femei au fost înjunghiate cu mai multe lovituri de cuțit, iar criminalul nu a fost niciodată găsit.

Mario Bonora, în vârstă de 73 de ani, fiul Elvirei Moretti, a murit duminică trecută. El a trăit aproape 20 de ani cu amintirea dureroasă a morții mamei sale și a femeii care o îngrijea, o tragedie pentru care nimeni nu a fost tras la răspundere.

1200-202306201821
Elvira Moretti și îngrijitoarea sa de naționalitate poloneză Agnieska Barbara Radomska. Sursa foto: La Nuova Ferrara

S-a întâmplat pe 4 mai 2004. Bonora locuia cu mama și cu badanta, o poloneză care avea soț și trei copii în Polonia. Bărbatul italian ar fi avut o relație deschisă cu îngrijitoarea.

Victimele, Elvira Moretti (mama lui Mario Bonora) și îngrijitoarea sa, Agnieska Barbara Radomska, au fost găsite fără viață, în camere diferite.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Descoperirea macabră a fost făcută chiar de fiul, atunci în vârstă de 54 de ani, al bătrânei, Mario Bonora, muncitor la o fabrică din Argenta și proprietar de terenuri agricole.

Bărbatul, după ce și-a terminat lucrul la fabrică, s-a întors acasă. Odată ce a intrat în locuință, un imobil cu parter și etaj de pe Via Madonnina, a găsit cadavrul îngrijitoarei în mijlocul sufrageriei.

Barbara Radomska zăcea pe spate, cu corpul înconjurat de o mare baltă de sânge. Îngrijitoarea a fost lovită cu cuțitul de patru ori în spate și o dată în zona pieptului. Ea a încercat să se apere, deoarece avea numeroase răni mici pe dosul mâinii.

Apoi, a găsit-o pe mama sa, moartă, lângă patul din dormitor. Elvira era cu fața în jos, ea fusese înjunghiată de două ori în spate. Priza telefonului fix era scoasă din perete, probabil ca victimele să nu poată cere ajutor, iar cuțitul cu care s-a comis crimele nu a fost niciodată găsit.

Pe lângă alte persoane suspecte de moartea celor două femei a fost cercetat și Mario Bonora, dar împotriva lui nu au fost găsite probe care să-i susțină vinovăția.

El a susținut mereu că motivul uciderii îngrijitoarei poloneze ar fi fost o reglare de conturi cu cei care făceau atunci trafic de forță de muncă din Polonia.

Poate Barbara nu a plătit banii pentru locul de muncă sau poate a promis ea un loc de muncă vreunei persoane și nu s-a ținut de cuvânt.

„Barbara, îngrijitoarea, îmi tot repeta că a avut nopți groaznice, dar eu am crezut că era doar nostalgia de seară pentru familie, în schimb cred că era amenințată. Sunt convins că traficul de îngrijitoare stă la baza morții ei. Dacă mi-ar fi spus aș fi plătit eu pentru ea.”

- Continuarea după publicitate -

Funeraliile lui Mario Bonora au avut loc pe 20 iunie 2023, informează La Nuova Ferrara.

@rotalianul