Badantă din Italia și bătrânul asistat, tâlhăriți în toiul nopții de doi indivizi cu cagule pe cap

Un italian de 78 de ani, rezident în localitatea Alliste din provincia Lecce (Puglia), și badanta sa, au fost tâlhăriți în toiul nopții de luni spre marți, 17 ianuarie 2023, de doi hoți cu cagule pe cap.

Potrivit publicației locale Lecce Prima, septuagenarul italian a fost trezit noaptea trecută de niște zgomote ciudate.

El a decis apoi să coboare din pat, pentru a verifica dacă badanta e de vină pentru aceste zgomote, dar a dat nas în nas cu un doi hoți dornici să fure lucruri de valoare.

Bătrânul s-a trezit astfel într-una din acele situații de coșmar în care nu poți intui niciodată finalul, deoarece o reacție cât de mică a victimei este suficientă pentru a declanșa violența infractorilor.

Din fericire, jaful s-a încheiat fără consecințe grave, dar cu siguranță va rămâne una dintre acele experiențe despre care pensionarul din Alliste și badanta sa își vor aminti multă vreme.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Era în jurul orei 3:30 dimineața când bătrânul, care locuiește într-o căsuță din via Racale, s-a trezit speriat.

În casă, după ce au forțat ușa de la intrare, tocmai intraseră doi tâlhari, ambii cu fețele acoperite. Din primele informații reiese că nu aveau arme la ei.

Infractorii s-au trezit apoi cu badanta bătrânului în fața lor, pe care au încuiat-o într-o cameră. Ulterior, a apărut și bătrânul în calea hoților.

În acel moment, cei doi indivizi l-au amenințat, dar fără tendința de a-l agresa. Surprinsă cu garda jos, victima a decis să le ofere ceea ce avea la îndemână: portofelul care de fapt nu conținea monede sau numerar, ci numai carduri bancare.

După ce i l-au smuls din mână, cei doi au scotocit prin sertarele câtorva dulapuri, de unde au mai furat două ceasuri marca Seiko și un carnet de cecuri, apoi au fugit afară, fără a verifica măcar interiorul portofelului.

Victima a alertat imediat poliția, iar la fața locului au intervenit carabinierii din Casarano (Lecce) pentru o inspecție inițială și pentru a încerca obținerea unei descrieri a infractorilor.

Din păcate, septuagenarul nu a fost în stare să ofere o descriere precisă a hoților, probabil din cauza fricii, a luminii slabe și a fețelor acoperite ale infractorilor.

În prezent, carabinierii speră ca în zona din apropierea casei să existe camere de supraveghere, care au putut înregistra trecerea persoanelor suspecte în intervalul orar la care s-a produs infracțiunea.