Badantă din Italia și partenerul ei, acuzați că l-au ucis pe bătrânul asistat. Cei doi au fost arestați

O tragedie îngrozitoare s-a desfășurat în casa unui bătrân din Guidonia, regiunea Lazio în urmă cu mai bine de un an, când Luigi Panzieri, un pensionar de 86 de ani, a fost găsit mort în propria locuință.

După o lungă anchetă, care a durat un an și două luni, investigatorii au ajuns la concluzia că principalii suspecți de moartea pensionarului sunt îngrijitoarea și partenerul ei. Cei doi au fost arestați în aceste zile, informează Il Corriere della Citta.

1200-20230615104533 (10)
Luigi Panzeri, 86 de ani și blocul unde a fost ucis

Luigi Panzieri a fost jefuit de bunuri și ucis

Potrivit surselor, bărbatul este considerat autorul material al crimei, iar îngrijitoarea a participat la planificarea și executarea jafului.

„Cercetările s-au concentrat imediat asupra lor” spun sursele din poliție, referindu-se la femeia de 47 de ani, și la partenerul ei de 51 de ani, care au fost puși sub observație, în tot acest timp.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Poliția din Roma și Comisariatul Tivoli-Guidonia au reușit să îi aresteze pe cei doi suspecți, după o investigație asiduă care a durat mai mult de un an. Cuplul este acum în închisoare, așteptând să fie judecat pentru crimă.

Luigi Panzieri a fost găsit mort în casa sa de pe strada Monte Rosa, în Colleverde, un sat din Guidonia Montecelio, în dimineața zilei de 6 aprilie 2022. Investigațiile au dezvăluit că bătrânul a fost ucis cu multiple lovituri de cuțit. Scopul crimei? Furtul unei sume de 700 de euro, a unui lanț de aur și a patru inele.

Inițial au fost furate bijuteriile, dar acțiunile cuplului nu s-au oprit la crimă și jaf. După uciderea pensionarului, cei doi au efectuat retrageri de numerar de 700 de euro de la bancomate cu ajutorul cărților de credit furate de la victimă.

Pentru a-și asigura un alibi, după ce l-au jefuit și ucis pe bătrân, îngrijitoarea a revenit la casa victimei și a sunat la interfon, simulând surpriza pentru lipsa de răspuns.

Ea a ajuns chiar să alerteze portarul, care a contactat-o pe fiica pensionarului. Fiica, ajunsă la fața locului, a intrat în apartament și a a descoperit corpul fără viață al tatălui său.

Procuratura din Tivoli a coordonat constant investigația

Într-un comunicat de presă, aceasta oferă o reconstituire a faptelor, așa cum rezultă din ordinul de reținere emis de judecător:

„Toate mișcările cuplului în ziua crimei au fost minuțios reconstituite de investigatori. Numeroasele incongruențe în declarațiile lor au permis reconstituirea tuturor mișcărilor din acea zi.”

În plus, Procuratura afirmă că bărbatul a încercat constant să manipuleze faptele în cursul anchetei, încercând chiar să o determine pe femeie să își asume vina pentru crimă pentru a-l salva pe el.

De asemenea, a încercat să o convingă să își pună capăt zilelor cu ajutorul unui flacon de acid clorhidric („muriatic”) cumpărat de la un magazin, pentru a simula că ar avea remușcări pentru crima comisă.

Procurorul a specificat că „bărbatul planificase totul pentru a se asigura că femeia nu va vorbi, având în vedere că ingestia de acid clorhidric ar fi putut s-o ucidă.”

O crimă cu premeditare, un jaf și o tentativă de a devia atenția autorităților – acestea sunt faptele unui complot sumbru pus la cale de badanta lui Luigi Panzieri și de partenerul ei.

Acum, după mai bine de un an de investigații, justiția este pe cale să-și facă datoria.