O badantă din Italia a sunat la Poliție și a denunțat că bătrâna asistată a fost jefuită, dar ea era complice

Agenții secției de poliție Corigliano-Rossano, din regiunea Calabria, la finalul unei activități complexe de anchetă, au arestat doi localnici, suspectați de infracțiunea de tâlhărie calificată. Este vorba despre o badantă și concubinul său. Cei doi au jefuit-o pe bătrâna asistată, simulând un furt săvârșit de un bărbat necunoscut care ar fi intrat cu forța în casă, relatează Corriere della Calabria.

La începutul după-amiezii de duminică, 19 martie, pe linia de urgență 113 a poliției, a sosit un apel telefonic de la o femeie de naționalitate italiană care, extrem de agitată, a declarat că bătrâna pe care o asista a fost victima unui jaf.

Femeia a povestit că un bărbat a intrat în casă, le-a atacat fizic și a sustras suma de 1.250 de euro. Necunoscutul, înainte de a se face nevăzut, ar fi smuls și lănțișorul de aur de la gâtul bătrânei.

Încă de la început, polițiștii au notat numeroase confuzii și neconcordanțe în povestea femeii. Au demarat verificări suplimentare și au ajuns la concluzia că în casa pensionarei nu intrase un bărbat necunoscut, ci nimeni altul decât concubinul badantei.

S-a efectuat apoi o percheziție domiciliară în locuința cuplului, unde a fost găsită suma de bani furată din casa bătrânei. Banii erau înfășurați într-un tricou și ascunși într-un vas cu pământ.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Parchetul de pe lângă Judecătoria Castrovillari a dispus arestul la domiciliu atât pentru badantă, cât și pentru concubinul acesteia. Suspecții vor putea oferi judecătorului versiunea lor asupra faptelor în timpul audierii de validare.