Badantă din Moldova acuzată în Italia că a abuzat de bătrâna asistată. „Scot diavolul din tine!”

O femeie de 35 de ani, originară din Republica Moldova, dar care lucra ca îngrijitoare pentru o pensionară de 90 de ani din Florența, regiunea Toscana, este acuzată că a abuzat de aceasta din urmă, atingând-o în părțile intime ale corpului.

Inculpata urmează să apară astăzi, 13 iunie 2022, în fața unui judecător pentru audieri preliminare și riscă să fie trimisă în judecată, informează ziarul italian La Nazione.

Potrivit sursei citate, moldoveanca a început să lucreze pentru bătrâna italiană la data de 1 noiembrie 2021, când cei trei fii ai pensionarei au decis să o angajeze pentru a îngriji-o pe mama lor.

Îngrijitoarea însă, ar fi început chiar din prima zi să o molesteze pe bătrână asistată. Astfel, după masa de prânz, în timpul căreia au băut un pahar de vin amândouă și badanta i-a arătat angajatoarei sale poze cu copiii săi, aceasta ar fi decis să-i spele picioarele femeii de 90 de ani și ar fi „profitat de condițiile de inferioritate fizică” pentru a-i ține capul imobilizat și a atinge-o în zonele intime.

Înainte de a face acest lucru, mai precizează ziarul italian, îngrijitoarea i-ar fi spus bătrânei că este „posedată de diavol”.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Bătrâna le-a povestit fiilor săi cele întâmplate și a fost transportată apoi la secția Urgențe unde medicii i-au găsit chiar și unele răni. Ulterior, familia italiană a depus un denunț împotriva îngrijitoarei, iar pensionara a apărut deja în fața judecătorului pentru audiențe preliminarii pentru a povesti versiunea ei.

Din păcate, acesta nu este un caz izolat în sectorul asistenței familiale din Italia, printre multe altele numărându-se și cel al unei alte bătrâne, în vârstă de 91 de ani și bolnavă de Alzheimer, care a fost abuzată de îngrijitorul ei, un italian de 58 de ani.

Bărbatul a fost arestat în luna octombrie a anului trecut, relatează cotidianul digital Today, după ce nepoata victimei a alertat carabinierii, iar aceștia din urmă au instalat pe ascuns camere de supraveghere video în locuința bătrânei și l-au surprins pe îngrijitor în timp ce abuza de corpul pensionarei pe care trebuia să o îngrijească.

@rotalianul