Badantă dispărută în Italia, nicio veste despre Carmen la cinci luni de la dispariție

Nicio veste despre îngrijitoarea de naționalitate română dată dispărută de rude în Italia. Despre ea nu se mai știe nimic din ianuarie 2022, iar apelul nostru de la începutul lunii aprilie a rămas fără niciun rezultat.

Barbu Carmen Luminița, are 52 de ani și lucra ca îngrijitoare de bătrâni. Anunțul dispariției sale a apărut și la „Chi L’ha Visto”, program difuzat pe RAI 3 care se ocupă cu asemenea cazuri.

„Carmen, 52 de ani, trăiește și lucrează în Italia de aproximativ 12 ani și de obicei a găsit de lucru cu ajutorul unei agenții din Napoli. Ha locuit pentru mult timp la Padova. Rudele din România nu mai au vești de la ea din data de 6 ianuarie 2022. Ultimul apel telefonic l-ar fi făcut din gara din Napoli, după cum spune fostul său concubin. Nu are cu ea documentele de identitate și vorbește foarte bine limba italiană. Telefonul mobil rezultă închis din ziua dispariției sale”, este anunțul celor de la Chi L’ha visto.

De cazul Luminiței se ocupă în Italia Asociația APS CUORE ETS, care ne-a pus la dispoziție numărul de telefon al fostului partener al femeii. Radu Stăicuț a avut o relație de concubinaj cu Luminița, în urma căreia s-a născut băiatul lor, care acum are 14 ani. Cei doi locuiesc într-o comună din județul Teleorman și țineau legătura cu Luminița, care din când în când mai trimitea câte un bănuț pentru băiat.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„A plecat în Italia în urmă cu 13 ani”, ne-a povestit Radu Stăicuț, fostul partener al femeii, „și a venit acasă doar de vreo trei ori în acest timp. Nu ne-am văzut mult, dar am ținut mereu legătura, e mama copilului. La un moment dat voia să ia băiatul în Italia, dar ea nu avea un loc de muncă sigur, nici casa ei, vreo chirie, nu-i putea oferi absolut nimic sigur băiatului. Așa că a rămas cu mine și e foarte bine, avem tot ce ne trebuie, casă, grădină. De ea nu mai știm nimic din luna ianuarie și suntem îngrijorați.”

Luminița i-a mai povestit uneori că nu o ducea prea bine la locurile de muncă, era obligată de cei de la agenție să le schimbe des, iar uneori trebuia să îndeplinească sarcini care nu erau de competența unei îngrijitoare: „Dacă îți convine bine, dacă nu ieși afară, în stradă”, ne-a spus Radu că ar fi amenințat-o cei de la agenția respectivă.

Luminița Barbu nu a mai luat legătura nici cu fratele ei din Spania și nici cu altcineva dintre prieteni sau rude. Până în momentul redactării acestui articol rudele nu au primit încă nicio veste despre ea. Cine are informații este rugat să sune la 112 (carabinieri).