Badantă eroină în Italia, a pus pe fugă doi infractori care încercau să-l jefuiască pe bătrânul asistat

Dijana Evremska, o femeie în vârstă de 48 de ani originară din Macedonia, a devenit eroină în Italia în urma unei tentative de jaf petrecută în locuința bătrânului pe care îl îngrijește, situată în localitatea Faenza din provincia Ravenna (Emilia-Romagna).

Când unul dintre infractori a încercat să o constrângă să intre în casă pentru a-i da bani, Dijana a avut curajul să se opună, chiar dacă acesta o amenința cu un cuțit.

În procesul de a respinge atacul, relatează site-ul Ravenna Web TV, femeia a fost ușor rănită la o mână de lama cuțitului cu care era amenințată.

În același timp, în afara locuinței, un complice al atacatorului îl ținea imobilizat pe proprietarul casei, Ermanno Frega, în vârstă de 88 de ani, fiind persoana asistată de badanta macedoneană.

Bătrânul a fost împins la pământ de către bandit și s-a rănit astfel la cap și la ceafă. După incident, ambele victime ale agresiunii au fost transportate la spitalul din Faenza, unde au primit îngrijiri medicale și au fost ulterior externate, având leziuni care nu pun viața în pericol.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Reacția eroică a îngrijitoarei i-a determinat apoi pe infractori să fugă, iar la scurt timp după incident, la fața locului au intervenit carabinierii din localitate.

După evaluarea medicală, cele două victime au fost audiate de oamenii legii pentru a reconstitui detaliat tentativa de jaf, cu scopul de a identifica agresorii. Absența camerelor de supraveghere va complica această sarcină însă.

În locuință a fost găsit unul dintre cuțitele de bucătărie folosite de cei doi bărbați, care a fost confiscat pentru analize, în căutarea posibilelor amprente sau urme biologice.

Distribuie acest articol