Badantă eroină în Italia, a salvat viața bătrânei după ce casa a fost cuprinsă de flăcări

Un incendiu s-a înregistrat vineri seară, 5 mai, la Ivrea, lângă Torino, în locuința unei femei în vârstă de 92 de ani. Pensionara a fost trezită din somn și scoasă din casă de îngrijitoarea care se afla la etajul superior al casei.

Ambele au fost transportate de urgență la spital după ce au inhalat fumul degajat de incendiul care a devastat locuința. Bătrâna a suferit arsuri la un picior, dar starea ei de sănătate nu este gravă.

Incendiul a avut loc în jurul orei 23:00, pe strada Aosta, la  numărul 73. Reacția promptă a badantei a fost esențială, menționează Giornale La Voce.

095309607-eba5350b-a387-4aea-9687-c105d91df9d2

Circumstanțele exacte ale incidentului sunt încă investigate de autoritățile competente. Se pare că incendiul a fost provocat de o defecțiune la instalația electrică a casei. Focul ar fi pornit din dormitorul în care dormea ​​bătrâna.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Flăcările au cuprins patul femeii în vârstă, care a început să țipe, atrăgând atenția îngrijitoarei. Aceasta a alergat imediat la parterul locuinței, a îndepărtat-o pe bătrână de foc și a cerut ajutor. Datorită curajului și promptitudinii sale, o tragedie și mai mare a fost evitată.

Echipele de pompieri au sosit rapid la fața locului. Intervenția lor a durat toată noaptea.

Bătrâna a suferit arsuri ușoare la un picior, dar, din fericire, nu sunt grave. În prezent, atât ea, cât și îngrijitoarea, se află în stare stabilă și sunt sub supraveghere medicală.

Incendiul a provocat îngrijorare în comunitatea locală, care s-a mobilizat pentru a oferi sprijin și ajutor celor două victime. Ancheta privind originea exactă a scurtcircuitului este în curs de desfășurare, iar experții lucrează pentru a determina cauzele specifice ale declanșării incendiului.

În relatarea acestei tragedii, atenția se îndreaptă către eroismul îngrijitoarei curajoase, care și-a pus viața în pericol pentru a salva femeia în vârstă.

@rotalianul