Badantă filmată în Italia în timp ce maltrata bătrâna asistată. Arestată de carabinieri

O femeie în vârstă de 87 de ani a fost victima maltratării din partea îngrijitoarei sale în provincia Lucca din Toscana. Carabinierii din Altopascio au reușit să intervină la timp, punând capăt abuzurilor și arestând femeia responsabilă, o marocană în vârstă de 46 de ani.

Investigațiile au început acum aproximativ o lună, când autoritățile și-au îndreptat atenția către o asistentă domiciliară de origine marocană, suspectată de maltratarea bătrânei pe care ar fi trebuit să o îngrijească.

Suspiciunile au pornit inițial de la o vecină care a observat de la sosirea noii îngrijitoare o deteriorare vizibilă a stării de sănătate a pensionarei, o pierdere semnificativă în greutate și apariția unor vânătăi pe corp.

Alarmată de aceste semne, vecina a sunat la carabinieri, care au început imediat să monitorizeze acțiunile îngrijitoarei cu ajutorul unor camere de supraveghere amplasate în apartament.

Timpul a demonstrat că temerile vecinei erau justificate, ceea ce a dus la intervenția decisivă a carabinierilor în data de 30 octombrie.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Îngrijitoarea o lovea deseori pe bătrâna care era imobilizată la pat, o jigne și umilea.

Echipa de intervenție a pătruns în apartamentul bătrânei, arestând badanta sub acuzația de maltratare.

Victima a fost imediat preluată și plasată sub îngrijirea copiilor săi, precum și a personalului medical de la 118.