„Badantă” italiană ia 130.000 de euro de la bătrâna asistată și-i cheltuie la jocuri de noroc. Denunțată pentru eludarea unei persoane incapabile

O îngrijitoare italiană de 40 de ani, rezidentă în localitatea Fano, provincia Pesaro, este acuzată de infracțiunea de eludare a unei persoane incapabile după ce a luat de la bătrâna la care era angajată o sumă de peste 130.000 de euro, bani pe care, după părerea anchetatorilor, au fost folosiți în mare parte pentru a juca la jocurile de noroc.

Uriașa sumă de bani a fost sustrasă bătrânei, în vârstă de 75 de ani și care suferă de probleme fizice și psihice, în decursul a circa un an de zile, cei peste 130.000 de euro fiind banii pe care bătrâna asistată i-a economisit de-a lungul vieții.

„Badanta” italiană a fost angajată de bătrână la începutul anului 2015, inițial pentru a avea grijă de soțul acesteia din urmă, care avea probleme grave de sănătate, relatează ziarul Corriere Adriatico. Imediat după angajare, îngrijitoarea a reușit să câștige încrederea bătrânei și a convins-o să-i doneze prin transferuri bancare sau prin prelevare de pe cardul bancar al bătrânei peste 130.000 de euro, între martie 2015 și iunie 2016, mai scrie sursa citată.

- Continuarea articolului după publicitate -

În ciuda acestor „donații”, îngrijitoarea nu a ezitat să-și ia și salariul pentru serviciile sale și să folosească fără autorizație cardul bancar al bătrânei, pe care anchetatorii au constatat că îngrijitoarea l-a folosit de nenumărate ori într-o sală de jocuri de noroc din Fano.

Susține publicația noastră!

TE-AR MAI PUTEA INTERESA