„Badantă” italiană ia 130.000 de euro de la bătrâna asistată și-i cheltuie la jocuri de noroc. Denunțată pentru eludarea unei persoane incapabile

O îngrijitoare italiană de 40 de ani, rezidentă în localitatea Fano, provincia Pesaro, este acuzată de infracțiunea de eludare a unei persoane incapabile după ce a luat de la bătrâna la care era angajată o sumă de peste 130.000 de euro, bani pe care, după părerea anchetatorilor, au fost folosiți în mare parte pentru a juca la jocurile de noroc.

Uriașa sumă de bani a fost sustrasă bătrânei, în vârstă de 75 de ani și care suferă de probleme fizice și psihice, în decursul a circa un an de zile, cei peste 130.000 de euro fiind banii pe care bătrâna asistată i-a economisit de-a lungul vieții.

„Badanta” italiană a fost angajată de bătrână la începutul anului 2015, inițial pentru a avea grijă de soțul acesteia din urmă, care avea probleme grave de sănătate, relatează ziarul Corriere Adriatico. Imediat după angajare, îngrijitoarea a reușit să câștige încrederea bătrânei și a convins-o să-i doneze prin transferuri bancare sau prin prelevare de pe cardul bancar al bătrânei peste 130.000 de euro, între martie 2015 și iunie 2016, mai scrie sursa citată.

În ciuda acestor „donații”, îngrijitoarea nu a ezitat să-și ia și salariul pentru serviciile sale și să folosească fără autorizație cardul bancar al bătrânei, pe care anchetatorii au constatat că îngrijitoarea l-a folosit de nenumărate ori într-o sală de jocuri de noroc din Fano.

@rotalianul