„Badantă” italiancă violată și jefuită de un bărbat român în centrul Romei, lângă sediul Ministerului de Interne

Suli Damian Dănuț, un român în vârstă de 37 de ani, a fost arestat în noaptea de vineri spre sâmbătă, 15 septembrie, de către agenții secției de poliție „Viminale” din Roma. Bărbatul român este suspectat de agresiuni grave de violență sexuală, jaf și provocarea de vătămări corporale în dauna unei femei italience în vârstă de 54 de ani, care lucrează ca îngrijitoare în capitala peninsulei. Violul de care este acuzat românul a avut loc în via Depretis, lângă Palatul Viminale care este sediul Ministerului de Interne italian, scrie Repubblica.

Agresiunea a avut loc în noaptea de miercuri spre joi, 13 septembrie, în plin centrul Romei

Îngrijitoare italiancă, victima violului, a spus că bărbatul o rugase să ia cina împreună. Bărbat care femeia a declarat inițial ca fiind de origine nord-africană, pentru că nu știa adevărata naționalitate a acestuia. După cina pe care a plătit-o femeia, au mai rămas în interiorul localului servind băuturi alcoolice și stând de vorbă până la ora închiderii. Odată ieșiți afară, „am stat să mai vorbim puțin, dar brusc m-a împins deasupra unei mese a restaurantului și m-a violat. Masa era ascunsă sub o umbrelă mare iar în jur nu era nimeni la ora aceea. Restaurantul se închisese, nu mai era nimeni care să mă ajute. A fost un coșmar, după ce m-a violat mi-a furat și cei 70 de euro pe care îi mai aveam la mine. Nu m-am putut elibera, mă strângea puternic de mâini, eram pietrificată de spaimă, probabil că am și leșinat”, a declarat anchetatorilor femeia italiancă.

„Îi era foame, așa că am decis să îi ofer ceva de mâncare”

Victima s-a prezentat  în jurul orei 3:00 noaptea, plină de vânătăi și cu o hemoragie vizibilă la spitalul San Giovanni, unde primele cercetări au confirmat leziuni compatibile cu o violență sexuală.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

La început era confuză și în stare de șoc, dar în dimineața următoare, femeia le-a spus anchetatorilor echipei mobile versiunea sa despre cum s-au petrecut faptele. Îl întâlnise pe bărbatul care spunea că probabil era un nord-african, cu o zi înainte, în zona gării Termini din Roma și au stabilit să se întâlnească în seara următoare, la cină

„Îi era foame” – povestește femeia care îngrijește de o bătrână la Roma – „așa că am decis să îi ofer ceva de mâncare”. Din acel punct, în povestea ei intervin felemente  contradictorii și confuze, victima spune că nu-și mai amintește ce s-a întâmplat exact, știe doar că a fost violată de bărbatul care nu numai că a abuzat-o, dar care i-a furat și portofelul.

Făptașul a fost repede identificat în urma vizionării de către anchetatori a filmatelor videocamerelor de supraveghere din zonă. Bărbatul s-a dovedit a nu fi nord-african, așa cum credea victima, el a fost repede identificat ca fiind Suli Damian Dănuț, de naționalitate română.

Versiunea îngrijitoarei nu i-a convins întru totul pe investigatori, aceștia considerând declarația femeii contradictorie, dar polițiștii s-au pus imediat pe urmele presupusului violator, până la arestarea acestuia în cusul nopții trecute. Investigațiile vor continua pentru a se stabili cum s-au petrecut cu adevărat faptele.