Badanta moldoveană din Italia care a lăsat bătrâna singură în casă ore în șir, condamnată la închisoare

Femeia originară din Republica Moldova care a lucrat ca badantă pentru o bătrână din Italia și a lăsat-o singură în casă ore în șir, în ciuda faptului că aceasta din urmă era oarbă și nu putea să se deplaseze singură, a fost condamnată la închisoare, relatează ziarul Il Messaggero.

Potrivit sursei citate, pensionara asistată de moldoveancă avea 85 de ani și era rezidentă în localitatea Magione, provincia Perugia din Umbria.

Îngrijitoarea, care are 47 de ani, lucra de mult timp pentru bătrâna respectivă, dar nu se știe de câte ori a fost lăsată singură de aceasta.

Cert este că, în luna iunie 2020, poliția locală din Magione a fost alertată de către un asistent social și tutorele legal al bătrânei că nu pot intra în casă pentru a verifica starea pensionarei, deoarece badanta nu era acasă.

Odată ajunși la locuinței pensionarei, agenții de poliție au fost nevoiți să se cațere la etajul superior al casei pentru a pătrunde pe o fereastră lăsată deschisă, iar când au reușit să intre, au găsit-o pe bătrâna de 85 de ani singură, abandonată.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Această intervenție avea loc la ora 10:00 dimineața, iar îngrijitoarea s-a întors abia în jurul orei 13:00, ceea ce le-a dat de înțeles polițiștilor că bătrâna ar fi rămas în voia sorții cel puțin trei ore, dacă nu ar fi sosit ei.

În plus, badanta nu a anunțat pe nimeni că părăsește locul de muncă și bătrâna asistată rămâne singură.

Moldoveanca a fost denunțată astfel pentru abandonarea unei persoane vulnerabile și a fost trimisă ulterior în judecată, iar în cursul dimineții de joi, 13 octombrie 2022, și-a aflat sentința.

Procuroarea Patrizia Mattei, de la Parchetul din Perugia, a cerut inițial instanței de judecată să o condamne pe îngrijitoare la 16 luni de închisoare. Inculpata și-a recunoscut vina însă și a acceptat procedura de judecată directă, obținând astfel o reducere a pedepsei la numai 4 luni de închisoare.

- Continuarea după publicitate -

Între timp, bătrâna asistată de femeia din Republica Moldova a decedat, mai scrie sursa citată.

Rotalianul - Revista Românului din Italia este și pe WhatsApp. Înscriete-te pe canalul nostru.

@rotalianul
zandra.ro%20