Badantă din Italia moștenește averea bătrânului asistat. Fiica pensionarului se prezintă cu un testament fals

Un bătrân din Chirignago, provincia Veneția, și-a făcut testamentul cu doar patru zile înainte de a muri și a lăsat întreaga avere, casa și banii, îngrijitoarei care i-a fost alături în ultimii ani din viață.

Badanta, originară din Republica Moldova, în vârstă de 40 de ani, a fost dată în judecată de fiica vitregă a pensionarului care s-a prezentat cu un alt testament prin care toate bunurile îi reveneau ei. Numai că documentul s-a dovedit a fi un fals, relatează La Voce di Venezia.

Bătrân și bolnav, simțind că se apropie sfârșitul vieții sale, bătrânul și-a redactat testamentul pe patul de moarte. La numai patru zile mai târziu deceda sub ochii badantei care l-a îngrijit cu responsabilitate în ultimii ani ai existenței sale. Așa cum s-a dovedit mai târziu, toate bunurile bătrânului, casa și banii din conturi, îi reveneau femeii din Republica Moldova.

Dar îngrijitoarea nu a avut timp să se bucure prea mult de moștenire pentru că a fost dată în judecată de fiica pe care fosta soție o avusese dintr-o altă relație. Aceasta s-a prezentat cu un alt testament, care părea semnat de tatăl său vitreg și în care era indicată ea drept unică moștenitoare.

Fiica vitregă a solicitat trimiterea în judecată a îngrijitoarei sub acuzația de „eludare a incapacității” dar cercetările au stabilit că, la momentul semnării testamentului în favoarea îngrijitoarei, bătrânul a avut discernământ, adică a fost perfect conștient de ceea ce face.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

A reieșit în schimb la iveală că cel de-al doilea document în realitate nu ar fi fost semnat de bătrân, semnătura fiind falsificată. Fiica vitregă a pensionarului va trebui să răspundă în fața instanței pentru falsificarea testamentului olograf.