Badantă moldoveancă din Italia, dispărută fără urmă după ce bătrânul asistat a murit. Fiul o acuză că l-a ucis

O îngrijitoare originară din Republica Moldova, care a asistat timp de o săptămână un bătrân din localitatea italiană Savignano sul Panaro, provincia Modena din regiunea Emilia-Romagna, este acuzată de fiul acestuia din urmă că l-a ucis.

Femeia însă este de negăsit din ziua în care pensionarul italian a murit, iar între timp, un medic legist a stabilit că victima a decedat din cauze naturale, relatează Il Resto del Carlino.

Conform celor relatate de publicația italiană, Luciano Coppi, în vârstă de 77 de ani, a fost găsit mort de fii în locuința sa din Savignano, în cursul zilei de duminică, 22 noiembrie 2020, după ce au încercat timp de mai multe ore să intre în contact cu el și nu răspundea.

Luciano Coppi, 77 de ani, găsit mort în locuința sa din Savignano sul Pannaro. Foto: ilrestodelcarlino.it

Din cele povestite de fiul lui Luciano, Marco, pentru sursa citată, reiese că pensionarul angajase cu o săptămână înainte o îngrijitoare, o femeie moldoveancă.

În dimineața zilei de sâmbătă, 21 noiembrie 2020, bătrânul a condus-o pe badanta sa cu mașina până în localitatea Spilamberto, ea urmând să fie liberă în acel weekend și să se întoarcă abia luni.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Cu toate acestea, anchetatorii au constatat că aceasta s-a întors la casa bătrânului la numai câteva ore după ce a fost condusă la Spilamberto, în după-amiaza aceleiași zile.

Mai mult, ea era însoțită de un alt bărbat, iar o a treia persoană ar fi fost cea care i-ar fi adus cu mașina la Savignano, a mai relatat fiul lui Luciano.

El suspectează că cei trei aveau în plan să-l jefuiască pe tatăl său, deoarece din locuința tatălui său lipseau diferite obiecte de valoare.

Din istoricul locațiilor înregistrate de telefonul îngrijitoarei reiese, de asemenea, că aceasta a stat în locuința pensionarului italian până la ora 05:30 din dimineața de duminică, 22 noiembrie 2020. Totodată, medicul legist a stabilit că Luciano Coppi a decedat în acea noapte.

Cu toate acestea, tot medicul legist a stabilit că bătrânul de 77 de ani a murit din cauze naturale și nu a suferit un deces provocat de altcineva.

Fiul bătrânului nu crede în această versiune însă și, deși Parchetul a cerut ca acest caz să fie clasat, Marco Coppi și avocatul angajat de el a reușit să-l convingă pe judecător că există indicii puternice cum că tatăl său a fost ucis.

Tribunalul a decis astfel să redeschidă ancheta și le-a dat polițiștilor șase luni la dispoziție să afle dacă bătrânul a fost omorât sau nu de îngrijitoare și complicii săi.

„Sper că în aceste șase luni, deci cele date ca termen de judecător pentru investigații ulterioare, se va face lumină: era și timpul.

Nu se mai știe nimic de această badantă, dar ceea ce știu cu siguranță este că tatăl meu lucra pe câmp și era bine.

Medicul legist angajat de noi a exclus moartea naturală și de aceea am făcut apel. Cu siguranță sunt mai liniștit, această veste îmi dă încredere în justiție”, a declarat fiul victimei.

„Tatăl meu trăia într-o casă în afara localității și când mergea la somn încuia cu cheia ușa de la dormitor și cea de la intrare.

Cu toate acestea, în acea zi ambele uși erau închise și nu încuiate, iar cine a ieșit a luat și cheile. Să sperăm că adevărul iese la iveală acum”, a conchis Marco Coppi.