Badanta pleacă în concediu, fiii bătrânului se bat între ei pentru că nu vor să își asiste tatăl în ziua de Ferragosto

O situație tragicomică a avut ca protagoniști doi frați italieni care au ajuns la o ceartă cruntă din cauza situației disperate a tatălui lor. Niciunul dintre cei doi, ambii cu vârste de peste 50 de ani,  nu vroia să îl asiste pe bătrân în ziua de 15 august, zi de sărbătoare pe tot teritoriul Italiei. A fost necesară intervenția forțelor de ordine pentru ca aceștia să poată lua, în cele din urmă, o decizie.

„Badanta este în concediu, eu cu cine rămân?”

S-a întâmplat la Massa-Carrara, în Toscana. Unul dintre cei doi frați rezervase pentru ziua de Ferragosto o locație la mare, celălalt stabilise că va petrece ziua undeva la țară în compania unui prieten. Niciunul dintre ei însă, nu luase în calcul două aspecte extrem de importante: badanta care acorda asistență 24/24 ore bătrânului, plecase în țara de proveniență pentru a-și petrece concediul de odihnă bine meritat iar tatăl lor, invalid și bolnav, nu putea fi lăsat singur nici măcar pentru o clipă!

Soluția? O altă badantă care să o înlocuiască pe titulara postului!

Realizând în ce situație se aflau, cei doi frați și-au telefonat pentru a decide care dintre ei ar trebui să renunțe la planul de vacanță și nereușind să ajungă la un consens au hotărât să se întâlnească într-un bar pentru a discuta mai pe îndelete. Intenția amândurora era de a găsi o soluție și astfel, au ajuns repede la decizia de a angaja o altă badantă care să aibă grijă de bătrân pentru câteva zile, până când s-ar fi întors titulara postului.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Dar la numerele de telefon pe care cei doi le-au accesat nu au primit răspunsul dorit. În ziua de 15 august este foarte dificil să găsești o persoană care să răspundă prompt la apelul de a asista un bătrân bolnav mai ales că acesta nu este chiar singur ci are doi fii care ar putea să stea cu dânsul. Astfel încât, cei doi frați s-au lovit de refuzul doamnelor pe care le-au sunat implorându-le ajutorul și oferindu-le o sumă de bani considerabilă. Acestea ori erau plecate în vacanță, ori doreau să se odihnească și să se relaxeze profitând de o zi liberă, ori deja erau la muncă pe undeva știindu-se faptul că ziua de Ferragosto este foarte bine retribuită pentru badantele care lucrează în această zi.

Numai tată să nu fii!

Unica soluție era ca unul dintre fii să aibă grijă de tatăl său după care să fie înlocuit de celălalt frate. Dar dacă până în acest moment discuția a fost una pașnică și civilizată, aici a degenerat, cei doi începând să ridice tonul și să își arunce acuze și insulte. Au fost invitați să părăsească localul barului dar, odată ajunși afară, de la vorbe au trecut la fapte luându-se la bătaie și reproșându-și care și cum a făcut mai mult pentru omul care i-a adus pe lume.

La îndemnurile polițiștilor cei doi au fost constrânși să găsească un acord

Trecătorii, alertați de furia cu care cei doi își împărțeau palme, pumni și înjurături, au anunțat imediat poliția. Agenții i-au găsit pe cei doi frați într-o situație deplorabilă, unul avea cămașa toată ruptă iar celălalt era plin de zgârâieturi pe față, gât și piept. La prezentarea documentelor s-a constatat imediat că între cei doi există o legătură de rudenie: „Suntem frați!”, au răspuns în cor aceștia. În timp ce povesteau polițiștilor cum au ajuns în situația respectivă, continuau să se insulte reciproc. La îndemnurile categorice ale forțelor de ordine cei doi au fost constrânși să găsească un acord, altfel ar fi fost denunțați pentru abandon de persoană.

Astăzi eu, de mâine tu!

Frica de a nu avea probleme cu justiția a făcut miracole! Frații s-au privit în ochi și cel care își plănuise vacanța la țară, la casa unui prieten, a renunțat la ziua sa de odihnă și a hotărât să rămână cu tatăl său. Cu o condiție însă, imediat după această zi de Ferragosto de bătrân să se îngrijească celălalt frate, până la întoarcerea badantei din concediu.

Un semn din cap că este de acord și o îmbrățișare au pus capăt acestei întâmplări care, dacă nu ar fi atât de tragică pentru un părinte care și-a crescut doi copii cărora acum puțin le pasă de el, ar fi de tot râsul!

#badanta #badante

Sursa: iltirreno.gelocal.it