Badantă română care a înșelat bătrânul asistat de 11 000 de euro, condamnată la peste 2 ani de închisoare

O româncă din Italia a fost condamnată la peste 2 ani de închisoare, plus o sumă uriașă de achitat drept despăgubire, acuzată că a înșelat un bătrân de mii de euro făcându-l să creadă că fiica lui i-a vândut mai multe apartamente pe care le deținea.

Potrivit ziarului local Corriere Romagna, inculpata se numește Venera Iorghin și are 47 de ani, iar în data de 18 ianuarie 2019 a abandonat bătrânul asistat în incinta tribunalului din Ravenna.

Îngrijitoarea îl dusese acolo pe pensionar, în vârstă de 85 de ani, după ce l-a convins să o dea în judecată pe fiica lui despre care i-a spus că a vândut, fără acordul lui, patru apartamente pe care bătrânul le deținea.

Venera Iorghin i-a spus astfel bătrânului că are nevoie de 11 000 de euro pentru a-i plăti unui avocat, în acel tribunal, care să facă demersurile pentru a da-o în judecată pe fiica pensionarului și să recupereze apartamentele.

Odată ajunși în tribunal, femeia a luat banii de la bătrân și i-a spus să aștepte acolo fiindcă se va întoarce imediat, dar au trecut ore în șir și ea nu s-a mai întors.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Un judecător, care l-a văzut pe pensionar rătăcit pe holurile tribunalului, a solicitat intervenția polițiștilor care, după ce au constatat cele întâmplate, au chemat-o chiar pe fiica bătrânului să-l ia acasă.

Ulterior, cu ajutorul camerelor de filmat instalate în tribunal, polițiștii au reușit să o identifice pe Venera Iorghin ca fiind cea care l-a adus acolo pe asistatul său și i-a luat banii, abandonându-l pur și simplu și fugind cu suma luată de la el.

Anchetatorii au descoperit că pensionarul italian o cunoscuse pe Iorghin prin intermediul menajerei sale, care era chiar mama acesteia și care a recomandat-o pentru postul de badantă.

Avocații care au apărat-o pe româncă la proces au scos însă la iveală detalii uimitoare despre bătrân, evidențiind astfel că acesta suferea de probleme psihice grave și credea că este persecutat de cei din jur.

- Continuarea după publicitate -

Mai mult, bărbatul italian era convins, de mulți ani deja, că o organizație pe care o numea „Organizația care nu există” sau „Marea organizație”, a cărei membră ar fi fost și fosta soție, încerca să-i facă rău, deși totul se petrecea doar în imaginația sa.

În plus, avocații au evidențiat că în imaginile video se vede doar că bătrânul i-a dat badantei române un plic alb și niște obiecte negre,  nu un plic și două portofele pline cu bani, așa cum susținea el și procurorul care s-a ocupat de caz.

Dovezile adunate de anchetatori, însă, l-au convins pe judecător de vinovăția româncei de 47 de ani și l-au determinat să o condamne la 2 ani și o lună de închisoare, precum și la achitarea sumei provizorii de 10 000 de euro drept despăgubire.

Rotalianul - Revista Românului din Italia este și pe WhatsApp. Înscriete-te pe canalul nostru.

@rotalianul
zandra.ro%20