Badantă română care a înșelat bătrânul asistat de 11 000 de euro, condamnată la peste 2 ani de închisoare

O româncă din Italia a fost condamnată la peste 2 ani de închisoare, plus o sumă uriașă de achitat drept despăgubire, acuzată că a înșelat un bătrân de mii de euro făcându-l să creadă că fiica lui i-a vândut mai multe apartamente pe care le deținea.

Potrivit ziarului local Corriere Romagna, inculpata se numește Venera Iorghin și are 47 de ani, iar în data de 18 ianuarie 2019 a abandonat bătrânul asistat în incinta tribunalului din Ravenna.

Îngrijitoarea îl dusese acolo pe pensionar, în vârstă de 85 de ani, după ce l-a convins să o dea în judecată pe fiica lui despre care i-a spus că a vândut, fără acordul lui, patru apartamente pe care bătrânul le deținea.

Venera Iorghin i-a spus astfel bătrânului că are nevoie de 11 000 de euro pentru a-i plăti unui avocat, în acel tribunal, care să facă demersurile pentru a da-o în judecată pe fiica pensionarului și să recupereze apartamentele.

Odată ajunși în tribunal, femeia a luat banii de la bătrân și i-a spus să aștepte acolo fiindcă se va întoarce imediat, dar au trecut ore în șir și ea nu s-a mai întors.

Un judecător, care l-a văzut pe pensionar rătăcit pe holurile tribunalului, a solicitat intervenția polițiștilor care, după ce au constatat cele întâmplate, au chemat-o chiar pe fiica bătrânului să-l ia acasă.

Ulterior, cu ajutorul camerelor de filmat instalate în tribunal, polițiștii au reușit să o identifice pe Venera Iorghin ca fiind cea care l-a adus acolo pe asistatul său și i-a luat banii, abandonându-l pur și simplu și fugind cu suma luată de la el.

Anchetatorii au descoperit că pensionarul italian o cunoscuse pe Iorghin prin intermediul menajerei sale, care era chiar mama acesteia și care a recomandat-o pentru postul de badantă.

Avocații care au apărat-o pe româncă la proces au scos însă la iveală detalii uimitoare despre bătrân, evidențiind astfel că acesta suferea de probleme psihice grave și credea că este persecutat de cei din jur.

Mai mult, bărbatul italian era convins, de mulți ani deja, că o organizație pe care o numea „Organizația care nu există” sau „Marea organizație”, a cărei membră ar fi fost și fosta soție, încerca să-i facă rău, deși totul se petrecea doar în imaginația sa.

În plus, avocații au evidențiat că în imaginile video se vede doar că bătrânul i-a dat badantei române un plic alb și niște obiecte negre,  nu un plic și două portofele pline cu bani, așa cum susținea el și procurorul care s-a ocupat de caz.

Dovezile adunate de anchetatori, însă, l-au convins pe judecător de vinovăția româncei de 47 de ani și l-au determinat să o condamne la 2 ani și o lună de închisoare, precum și la achitarea sumei provizorii de 10 000 de euro drept despăgubire.