Badantă româncă anchetată în Italia: bătrânul asistat angajase un detectiv privat înainte să moară

Noi detalii ies la iveală în cazul româncei din Italia care este anchetată, împreună cu fiul bătrânului, pentru moartea pensionarului pe care-l asista.

Așa cum relatam într-un articol precedent, o româncă de 51 de ani, care lucra ca badantă pentru Danilo Moldocci, un medic ieșit la pensie din localitatea Campiano, provincia italiană Ravenna din Emilia Romagna, este suspectată că ar fi implicată în decesul acestuia, în ciuda faptului că bărbatul suferea de mult timp de diferite boli.

Alături de românca noastră este anchetat și Stefano Molducci, în vârstă de 39 de ani, care este fiul pensionarului și a fost secretar al filialei partidului politic PD din Castrocaro Terme, provincia Forlì.

Potrivit publicației italiene L’Adige, Danilo Molducci, în vârstă de 67 de ani, ar fi angajat un detectiv privat din Trento, cu ceva timp înainte de moartea sa, însărcinat să investigheze lipsa unei mari sume de bani din patrimoniul bătrânului, fiind vorba, potrivit ziarului Corriere Romagna, de peste un milion de euro.

Danilo Molducci. Foto: Corriere.it

Cu o zi înainte ca Danilo să moară, la data de 27 mai 2021, investigatorul privat l-a sunat pe pensionar pentru a-i comunica rezultatele anchetei, dar la telefon a răspuns femeia română care-l asista pe bătrân.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Potrivit sursei citate, badanta i-a spus detectivului că Danilo se odihnea la acea oră și, dacă nu voia să-i transmită prin ea mesajul, atunci să sune în dimineața următoare.

Detectivul a sunat, așadar,  în ziua următoare, în jurul orei 10:30 din dimineața următoare, dar de această dată la telefon a răspuns fiul bătrânului, Stefano, care i-a spus că tatăl său tocmai murise.

Probabil acestea sunt și motivele care au împins-o pe Angela Scorza, procuror la Parchetul din Ravenna, să-l pună pe fiul lui Danilo Molducci și pe îngrijitoarea acestuia din urmă sub investigație, suspecți fiind că ar putea fi implicați în decesul bătrânului.

Medicul legist Davide Raniero, însărcinat să efectueze autopsia asupra trupului neînsuflețit al pensionarului, operație care a fost executată deja în cursul dimineții de miercuri, 2 iunie 2021, a declarat că rezultatele nu au reușit să facă încă lumină asupra cauzei care a provocat decesul bărbatului.

- Continuarea după publicitate - zandra.ro%20

Raniero și-a rezervat o perioadă de 90 de zile pentru a se putea pronunța cu certitudine în acest sens, urmând ca în perioada următoare să fie efectuate și alte probe, inclusiv cele toxicologice, pentru a descoperi dacă Danilo Molducci a murit în urma administrării unei substanțe nocive sau a unor medicamente în dozaj exagerat.

Stefano Molducci și badanta română, asistați din punct de vedere legal de avocatul Claudia Battaglia, au numit și ei un expert de încredere care să efectueze testele necesare pentru a a afla cauza decesului, mai scrie sursa citată.