Badantă română anchetată în Italia pentru tentativă de extorsiune asupra bătrânului asistat după ce a fost concediată

O îngrijitoare de naționalitate română, rezidentă în localitatea Ferentino din provincia Frosinone, în Lazio, va ajunge vineri, 13 mai 2022, în fața judecătorului pentru anchete preliminarii, acuzată de tentativă de extorsiune asupra bătrânului pentru care a lucrat.

Potrivit publicației locale TG24.info, conaționala noastră a fost angajată de bătrân pentru a-l îngriji, dar pensionarul a început să observe la un moment dat că-i lipsesc diferite bijuterii de aur din casă.

Din moment ce badanta română era singura persoană care avea acces la casa bărbatului italian, toate suspiciunile au căzut pe ea, iar bătrânul a hotărât astfel să o concedieze.

Femeia, în vârstă de 49 de ani, a decis atunci să-l amenințe pe fostul angajator că-i distruge poarta casei, dacă nu-i va plăti suma de 90 de euro imediat.

Cu numai câteva zile înainte de această faptă însă, românca fusese oprită și percheziționată de carabinieri pe stradă, aceștia din urmă găsind în posesia ei un cuțit fluture lung de 16 centimetri și au denunțat-o pentru posesie nejustificată de arme albe.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Pensionarul italian a aflat și el despre acest denunț împotriva româncei și a început să se teamă că femeia îi va face rău, motiv pentru care a apelat la ajutorul avocatului său, Antonio Ceccani, pentru a depune o plângere împotriva ei la carabinieri.

Badanta a ajuns astfel să fie anchetată pentru tentativă de extorsiune, iar la finalizarea investigațiilor s-a decis trimiterea ei în fața judecătorului pentru anchete preliminarii.

Audiența preliminară, în urma căreia judecătorul va decide dacă să o trimită sau nu în judecată pe româncă, a fost fixată pentru mâine, 13 mai.