Badantă română arestată în Italia pe aeroport. Acuzată că a furat 40.000 de euro de la bătrânul asistat

O româncă în vârstă de 37 de ani a fost arestată vineri, 1 octombrie, pe aeroportul Fiumicino din Roma, în timp ce intenționa să se îmbarce într-un avion care să o readucă în țară. Femeia este cercetată de autorități pentru un furt de 40.000 de euro de la bătrânul pe care l-a îngrijit, relatează TV Sette.

Poliția de Frontieră a Aeroportului Leonardo Da Vinci din Fiumicino a executat astăzi un ordin de aplicare a măsurii preventive de arest la domiciliu, emis de Judecătoria Benevento, la cererea Parchetului din Benevento, împotriva unei femei de naționalitate română, cercetată pentru infracțiunea de furt calificat.

Investigațiile, desfășurate de carabinierii din Sant’Angelo all’Esca și coordonate de Parchetul din Benevento, au fost demarate după ce un cetățean italian, cu vârsta de peste 80 de ani, a depus o plângere în care a specificat lipsa sumei de 40.000 de euro.

În ce privește autorul furtului suspiciunile sale s-au concentrat asupra conaționalei noastre, responsabilă cu efectuarea treburilor casnice zilnice, singura persoană în afara familiei care avea acces la toată casa, îndeosebi la dulapuri și sertare unde probabil bătrânul ținea banii, relatează sursa citată.

Investigațiile ulterioare au permis obținerea unor dovezi serioase de vinovăție împotriva badantei sale. Deoarece femeia a intenționat să părăsească Italia pentru a se întoarce în țara sa de origine, împotriva sa a fost dispusă măsura preventivă a arestului la domiciliu.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Românca a fost arestată chiar la aeroport și urmează ca autoritățile italiene să descopere unde a ascuns și ce a făcut cu banii furați de la asistatul său.

@rotalianul