Badantă română condamnată în Italia la 2 ani și 9 luni de închisoare după ce a jefuit bătrânii pe care-i asista

Era angajată cu contract de muncă în regulă pentru a îngriji un cuplu de pensionari italieni din Ponte San Nicolò, o localitate din provincia Padova, regiunea Veneto, dar salariul pe care-l primea nu i se părea de ajuns, așa că a decis să-i jefuiască pe bătrâni.

Badanta i-a administrat astfel bărbatului de 93 de ani o doză mare de somnifere, lăsându-l aproape în stare de comă, apoi a furat cartea de credit a celor doi pensionari și a fugit.

Ancheta a început în luna septembrie 2018 după ce o localnică din Ponte San Nicolò a depus o plângere la carabinieri în care o acuza pe badanta părinților săi, o româncă în vârstă de 40 de ani (la acea vreme) pe nume Maria Pîrvu, că a abandonat, în noaptea dintre 3 și 4 ale lunii respective, bătrânii pe care era plătită să-i îngrijească.

Maria Pîrvu a fost condamnată la 2 ani și 9 luni de închisoare pentru faptele sale. Foto: Padova Oggi

Mai mult, fiica pensionarilor italieni declara că l-a găsit pe tatăl ei în stare de inconștiență din cauza unor somnifere pe care badanta română i le-a administrat, aceasta din urmă fugind apoi cu cartea de credit a persoanelor asistate, de pe care reușise să sustragă suma de 2 300 de euro.

Maria Pîrvu începuse să lucreze pentru cei doi bătrâni – ea în vârstă de 85 de ani și el 93 de ani – în luna iulie 2018, fiind însărcinată și cu administrarea medicamentelor de care aceștia depindeau.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

După ce le-a studiat obiceiurile și a descoperit unde țineau cardul bancar, precum și codul PIN pentru acesta, l-a sustras, lăsând un alt card bancar în locul celui deținut de bătrâni, ceea ce indică faptul că avea un plan bine definit încă de când a acceptat acel loc de muncă.

În dimineața zilei de 4 septembrie, românca i-a trimis un SMS fiicei pensionarilor anunțând-o că a găsit un alt loc de muncă și că a plecat din casa părinților ei, fără să-i dea nici măcar o zi de preaviz.

Când a ajuns în casa părinților ei, fiica pensionarilor și-a găsit tatăl inconștient, acesta fiind internat apoi în spital timp de o săptămână.

La câteva luni după aceea, mai exact în luna octombrie 2018, bătrânul a murit, dar moartea nu a fost asociată cu faptele româncei.

După denunțul depus de femeia italiană, carabinierii au dat startul investigațiilor descoperind astfel că Maria Pîrvu cumpărase o cartelă SIM cu o zi înainte de a fugi.

Cu toate acestea, cartela nu rezulta ca fiind activă, carabinierii descoperind apoi că badanta se întorsese în România, după ce a fugit de la cei doi bătrâni.

Anchetatorii au continuat, însă, să monitorizeze numărul de telefon respectiv, iar în luna mai 2019 au observat că a fost activat din nou, reușind astfel să o localizeze pe Maria Pîrvu în localitatea Due Carrare din provincia Padova.

Femeia se întorsese în Italia și lucra tot ca badantă, angajată printr-o agenție de muncă de această dată, asistând un bătrân din localitatea menționată mai sus.

Carabinierii au pus-o astfel sub arest și au condus-o în penitenciarul pentru femei din Verona, dar judecătorul a decis apoi să o supună supună arestului la domiciliu, în ciuda faptului că mai fusese denunțată în trecut pentru astfel de furturi pentru care nu fusese condamnată niciodată.

În ultimul timp, Maria Pîrvu, în vârstă acum de 43 de ani, se afla sub arest al domiciliu într-o structură deținută de asociația „Il lembo del mantello” din Vicența, dar în urma procesului desfășurat la Tribunalul din Padova, a fost condamnată definitiv la 2 ani și 9 luni de închisoare.

Carabinierii au condus-o astfel din nou, în cursul zilei de duminică, 13 iunie 2021, la penitenciarul din Verona, unde urmează să-și ispășească pedeapsa.