Badantă română din Italia acuzată de fostul angajator de violarea domiciliului după ce l-a denunțat la sindicat

O îngrijitoare de naționalitate română, în vârstă de 48 de ani și rezidentă în localitatea italiană Ferentino, provincia Frosinone din Lazio, a fost trimisă în judecată pentru violarea domiciliului fostului angajator, după ce s-a dus să-și ia lucrurile personale din casa acestuia.

Potrivit publicației locale Ciociaria Oggi, conaționala noastră a avut grijă de un pensionar din orașul Frosinone, însă acesta nu i-ar fi plătit toate drepturile bănești, motiv pentru care femeia a apelat la serviciile unui sindicat pentru a-și recupera banii.

Badanta română susține că, după ce a depus plângerea la sindicat, bătrânul a decis să o concedieze. Mai mult, când ea s-a întors la fostul loc de muncă pentru a-și lua lucrurile personale rămase acolo și pentru a-i cere banii datorați, a fost denunțată pentru violarea domiciliului pensionarului.

Fostul angajator al femeii, pe de altă parte, afirmă că românca a intrat în locuință fără acordul lui și, când a găsit-o acolo pe îngrijitoarea care a înlocuit-o, a început să urle la aceasta să plece, spunând că ea încă mai lucrează acolo ca badantă.

Denunțată de bătrân la carabinieri, la finalizarea investigațiilor românca de 48 de ani a fost trimisă în judecată cu acuzația de violare de domiciliu, iar la 14 iulie 2022 urmează să aibă loc prima ședință de judecată împotriva ei, la Tribunalul din Frosinone, unde va fi apărată de avocatul Antonio Ceccani.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI