Badantă română din Italia condamnată la închisoare. A mințit și înșelat cu mii de euro bătrâna pe care a îngrijit-o

O româncă în vârstă de 39 de ani, Mariana Arghir, a fost condamnată în Italia la 1 an și 8 luni de închisoare sub acuzația că a profitat de starea de vulnerabilitate a bătrânei de 93 de ani pe care o îngrijea și a primit de la aceasta diverse sume de bani. „Trebuie să mă operez de inimă, am nevoie de 8.000 de euro”, a fost una din minciunile pe care românca i le-a spus pensionarei italiene.

Conform ANSA, Arghir a fost condamnată de judecătorul Tribunalului din Aosta, Marco Tornatore, pentru eludarea unei persoane incapabile. Pedeapsa de un an și 8 luni cu închisoarea va fi suspendată dacă în termen de 90 de zile românca o va despăgubi pe bătrâna pe care a îngrijit-o la Saint-Vincent, în Valle d’Aosta, cu suma de 15.000 de euro.

Faptele datează din perioada 2014 – 2018. Potrivit celor reconstituite de procuror, Mariana Arghir a avut grijă inițial de fiul bolnav al bătrânei. Bărbatul a decedat și badanta, câștigând încrederea pensionarei, a reușit să obțină anumite avantaje. Ea a lucrat în continuare ca îngrijitoare, la negru, pentru bătrâna respectivă. Aceasta i-a pus la dispoziție o casă pentru care Mariana nu a plătit niciodată chirie.

La puțin timp după ce fiul bătrânei a murit, îngrijitoarea i-a spus pensionarei că are o problemă gravă la inimă și trebuie să se opereze, dar are nevoie de 8.000 de euro. Cu altă ocazie a făcut-o să creadă că trebuie să despăgubească un pieton pe care îl accidentase cu mașina, obținând 2.700 de euro.

În plus, a determinat-o să semneze două cecuri în alb, unul către un instalator – mințind că în casă a existat o scurgere de apă – iar celălalt să plătească o presupusă datorie la un magazin alimentar românesc.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Badanta a fost acuzată și că a scos de la bancomat suma de 50.000 de euro, între anii 2016-2018, dar a fost achitată de această acuzație. Potrivit avocatului apărării, Ascanio Donadio, a reușit să demonstreze că banii respectivi au reprezentat cheltuielile pe care le-a făcut bătrâna în perioada respectivă.

Inițial, împotriva badantei, viceprocurorul Maria Luisa Verna a cerut o pedeapsă de 2 ani și opt luni de închisoare.

@rotalianul