Badantă română din Italia la un pas de moarte după ce frigiderul a luat foc în timp ce dormea

O îngrijitoare română din Italia și bătrâna pe care o asista au ajuns la spital în după-amiaza zilei de joi, 24 iunie 2021, după ce au riscat să moară într-un incendiu care a avut loc într-o casă din Fano, provincia Pesaro e Urbino din Marche.

Cele două femei, în vârstă de 59 de ani, românca și 89 de ani, pensionara pe care o îngrijește, s-au pus să doarmă puțin după ce au servit prânzul, lucru foarte obișnuit la acea oră în casele bătrânelor din Italia.

În jurul orei 15:15, însă, în timp ce femeile dormeau în camerele de la etajul superior al casei, în bucătărie s-a provocat un incendiu care a umplut casa de fum, acesta ajungând chiar și în camerele lor.

Din fericire, îngrijitoarea română s-a trezit la timp și a sunat imediat la pompieri pentru a solicita ajutor.

Când au ajuns la adresa respectivă, pe via Bellandra din cartierul Sant’Orso, pompierii le-au văzut pe cele două femei ieșind cu greu din casă și tușind din cauza intoxicării cu fum la care au fost expuse.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

O ambulanță solicitată imediat la fața locului au transportat femeile la spital pentru verificările de rigoare, dar starea lor de sănătate nu rezultă a fi în pericol grav.

Între timp, pompierii au reușit să stingă incendiul care, din fericire, nu s-a extins cu viteză în toată casa, ci a distrus numai bucătăria și sala de prânz.

Pompierii au constatat apoi că flăcările au pornit de la frigiderul deținut de bătrână și care, potrivit fiicelor acesteia, este vechi de circa 7 ani.

Complice la acest incendiu ar putea fi, mai cred pompierii, și căldura din aceste zilele, provocând astfel o supraîncălzire a sistemului electric al aparatului domestic și, ulterior, un scurtcircuit.

@rotalianul