Badanta română din Napoli despre arestarea mafioților italieni: „Nu am filmat eu, au intrat în apartament fără voia mea”

La data de 20 mai 2021, mai multe publicații de presă din Italia, printre care Il Mattino și Il Riformista, anunțau arestarea unor mafioți din clanul Giuliano, din Napoli, care face parte din organizația mafiotă Camorra.

Presa locală preciza, de asemenea, că aceștia au fost arestați și datorită unui video înregistrat de o badantă de naționalitate română. pe nume Irina (nume inventat probabil pentru a proteja-o), care i-ar fi filmat pe mafioți în timp ce îl amenințau pe proprietarul unei clădiri din cartierul Forcella pentru a le da o parte din banii obținuți lunar din închirierea apartamentelor.

Mai multe detalii am scris în urmă cu trei zile în articolul „Badantă română din Italia ajută polițiștii la arestarea unor mafioți periculoși. „Am luat telefonul și i-am filmat”.

Astăzi am stat de vorbă prin telefon cu conaționala noastră despre care s-a scris în presa italiană și ne-a explicat cum stau, de fapt, lucrurile:

„Nu am făcut eu filmarea, cea care a filmat nu este badantă, nici româncă. Este vorba despre o albaneză, mâna dreaptă a proprietarului (albanez și el – n.r.) și nici măcar nu locuiește în clădirea asta”, ne-a explicat Mariana, care lucrează ca îngrijitoare în Napoli și are un apartament închiriat, la negru, în acel bloc.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Din cele relatate de Mariana reiese că chiriașii au fost vizitați, într-adevăr, de membrii grupării Camorra, și recunoaște că, de frică, le-au și plătit anumite sume de bani pentru „protecție”, lucru pe care l-au mărturisit, de altfel, și în declarațiile date polițiștilor.

Cu toate acestea, atunci când mafioții au venit pentru prima dată, la începutul lunii mai, pentru a le impune proprietarului clădirii și chiriașilor „taxa de protecție”, ea nici măcar nu era acolo.

Mai mult, ne-a mai spus Mariana, femeia albaneză a intrat în apartamentul româncei noastre fără permisiunea ei, s-a ascuns după o perdea și a filmat totul de acolo. Tot ea a fost cea care a chemat și forțele de ordine la fața locului.

Polițiștii au preluat mărturiile proprietarului și a partenerei sale, au preluat filmarea înregistrată drept dovadă și au organizat apoi un flagrant care, în data de 15 mai 2021, a dus la arestarea a patru membri Camorra.

- Continuarea după publicitate -

Printre arestați se număra și Salvatore Giuliano, care ieșise recent din din închisoare după 16 ani în spatele gratiilor, condamnat fiind pentru moartea unei adolescente de numai 14 ani – Annalisa Durante.

Polițiștii au dus la secție, de asemenea, și chiriașii din clădire, pentru a le lua declarații cu privire la cele întâmplate, iar aceștia au declarat că au plătit taxa de protecție clanului mafiot de frică să nu-și reverse furia asupra lor.

„Suntem mai multe românce și badante care locuim aici, ne este frică să ne punem cu ei, iar proprietarul clădirii a fugit, nu mai locuiește în bloc, n-avem pe cine conta”, a mai povestit Mariana.

„Mai mult, a intrat de mai multe ori în apartamentul meu cu polițiștii, fără permisiunea mea, și când l-am atenționat, m-a amenințat că mă dă afară din apartament. Mi-a spus să-mi fac bagajele și să plec la sfârșitul lunii”, s-a mai plâns românca noastră.

Badanta română a ținut, așadar, să clarifice faptul că nu a fost ea cea care a filmat și că presa italiană a publicat informații false cu privire la persoana care a filmat totul.

Polițiștii italieni au deschis o anchetă, acuzându-i pe cei patru infractori de șantaj agravat prin metode mafiote.

Alături de Salvatore Giuliano, la această oră se află în închisoare și Cristiano Giuliano, Giuliano Cedola, Antonio Morra și Alessio Vicorito, acesta din urmă fiind pus sub arest abia sâmbătă, 22 mai 2021.

Rotalianul - Revista Românului din Italia este și pe WhatsApp. Înscriete-te pe canalul nostru.

@rotalianul
zandra.ro%20