Badantă româncă acuzată în Italia că a bătut bătrânul asistat. Pensionarul a murit la spital

Ana Grama, o badantă de naționalitate română, dar care rezultă a fi rezidentă în capitala Italiei, este acuzată de violență asupra unui bătrân pe care îl avea în grijă, precum și de abuz de persoane vulnerabile, amenințare, calomnie și corupție.

Femeia a respins acuzațiile în timpul interogatoriului ce a avut loc după încheierea investigației, dar dovezile adunate de anchetatori l-au convins pe judecător să aprobe cererea procurorului de a o trimite în judecată.

Apărarea Anei este asigurată de avocatul Salvatore Brancaccio, relatează publicația Otto Pagine.

Ea este acuzată de comportamente agresive și de hărțuire împotriva unui pensionar italian de 87 de ani din localitatea Bonito, provincia Avellino din Campania, care, în luna decembrie a anului 2017 a fost internat la spitalul din Ariano Irpino și a decedat după trei zile.

Conform anchetatorilor, badanta nu ar fi avut grijă de pensionar, care la internare se afla într-o stare avansată de deshidratare și în condiții igienice precare.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Mai mult, ea i-ar fi provocat unele răni, aruncându-l din mașină și lăsându-l să cadă pe asfalt.

Procurorii cred că, profitând de vârsta înaintată și vulnerabilitatea caracterială a bătrânului, care era văduv și fără copii, Ana, prin comportamente aparent afectuoase, ar fi reușit să obțină terenuri, o casă în zona rurală și să i se încredințeze un carnet de cecuri.

Ea a semnat un contract de muncă cu bătrânul în luna octombrie 2017, iar după aceea, comportamentul ei față de bătrân ar fi devenit agresiv.

Acuzația de amenințare se referă la un incident în care a fost implicat un bărbat cu care femeia avea o relație.

Când acesta a refuzat să aibă grijă de bătrân în absența ei, Ana l-ar fi atacat cu un cuțit. Mai târziu, bărbatul, care reușise să scape, a fost prins acasă și, pentru a se apăra, ar fi lovit-o cu o bâtă de lemn.

În ceea ce privește acuzația de corupție, aceasta se bazează pe o presupusă ofertă de bani pe care Ana ar fi făcut-o carabinierilor pentru a-i fi restituită mașina confiscată, mai precizează sursa citată.

Reprezentarea părților civile este asigurată de avocații Carmine Monaco, Giuseppe Caturano, Giuseppe Vitiello, Franca Iacoviello și Maria Rosaria Guarino.

Procesul în care este implicată Ana Grama va continua la data de 8 ianuarie la Tribunalul din Benevento.