Badantă română din Italia anchetată fiindcă a primit peste 550.000 de euro de la bătrânii pentru care lucra

O îngrijitoare română în vârstă de 58 de ani, rezidentă în provincia italiană La Spezia, este anchetată pentru că ar fi înșelat bătrânii pentru care lucra, doi frați italieni de 60 și respectiv 70 de ani, cu suma de peste 550.000 de euro, relatează ziarul italian Il Secolo XIX. Sursa citată specifică faptul că a aflat identitatea femeii și unde locuiește dar nu dorește să specifice aceste detalii pentru a-i proteja pe cei doi pensionari italieni.

Potrivit procuraturii din La Spezia, badanta română ar fi reușit în decursul a trei ani de zile să-i convingă pe cei doi pensionari să-i dea frumoasa sumă peste 550.000 de euro în mai multe tranșe, prin diferite transferimente bancare. Ancheta a început în momentul în care unul dintre cei doi pensionari pentru care femeia română lucra a realizat că a pierdut întregul patrimoniu familiar și a decis să o denunțe pe îngrijitoare.

„Am nevoie”, scrie sursa citată că ar fi spus femeia română celor doi frați care, se pare că nu au stat prea mult pe gânduri și au ajutat-o de fiecare dată când a apelat la ei. Astfel, susține procuratorul Claudia Merlino, îngrijitoarea ar fi profitate de vulnerabilitatea celor doi bărbați pentru a primi de la ei uriașa sumă de bani care, în urma anchetei, reiese că nu poate fi motivată de nicio nevoie reală.

Procuratura din La Spezia, în colaborare cu Garda de Finanțe, a descoperit că femeia română a folosit circa 100.000 de euro din suma primită de la cei doi bărbați pentru a restructura o locuință din localitatea Val di Magra, locuință care a fost pusă sub sechestru pentru anchetă de către judecătorul Mario De Bellis.

Cât despre restul de bani, peste 450.000 de euro, anchetatorii au descoperit că badanta i-ar fi transferat într-un cont bancar din România dar până când au fost puse în mișcare demersurile birocratice dintre autoritățile italiene și cele române pentru a bloca banii din contul bancar, femeia ar fi scos din bancă întreaga sumă, până la ultimul cent.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Judecătorul pentru anchete preliminarii a decis, așadar, să o constrângă pe îngrijitoarea română de 58 de ani să se prezinte zilnic la unitatea de carabinieri cea mai apropiată de locuința sa pentru a nu fugi din Italia. Luni, 30 iulie 2018, femeia va trebui să se prezinte la Palatul de Justiție din La Spezia unde va fi interogată de judecătoarea Marta Perazzo, care va asculta și versiunea îngrijitoarei și-i va cere să dea câteva declarații oficiale pentru a justifica acțiunile sale.