„Badantă” româncă arestată în Italia, filmată în timp ce agresa bătrâna în vârstă de 90 de ani pe care o asista

O femeie de origine română în vârstă de 51 de ani a fost arestată la Ostuni, în provincia Brindisi din Puglia, pentru că maltrata bătrâna pe care o asista, provocându-i suferințe fizice și morale, informează Brindisi Report. „Badanta” a fost filmată de camerele de luat vederi ascunse, instalate în casă de polițiști la cererea fiului bătrânei care observase mai multe vânătăi pe corpul mamei sale.

Agenții secției de poliție din Ostuni au arestat-o pe femeia cu inițialele V.F., originară din România, care o maltrata în mod constant pe bătrâna în vârstă de 90 de ani, grav bolnavă, de care fusese angajată să aibă grijă. Ancheta autorităților italiene a început după plângerea depusă de fiul bătrânei, îngrijorat de unele vânătăi observate pe corpul mamei sale. Polițiștii au instalat camere de luat vederi ascunse, iar imaginile nu au lăsat nicio urmă de îndoială cu privire la gesturile violente ale îngrijitoarei.

„Badanta” poate fi văzută într-un filmat făcut public cum o lovește pe bătrâna bolnavă în timp ce o îmbrăca, iar polițiștii au declarat că îngrijitoarea îi adresa în același timp invective și jigniri de tot felul pensionarei care se deplasa cu ajutorul unui cadru de mers.

Anchetatorii, coordonați de Procuratura din Brindisi, au strâns în numai câteva zile probe suficiente care să permită emiterea unui ordin de arestare preventivă împotriva femeii românce. Aceasta a fost însoțită la închisoarea din Lecce și pusă la dispoziția autorității judiciare.

Intervenția promptă a instituțiilor statului în acest caz a permis evitarea unor consecințe ireparabile pentru victima supusă unor suferințe fizice și morale, notează sursa citată.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Mai jos, un video înregistrat de camerele de luat vederi, în care se vede clar cum „badanta” o lovește pe femeia de care ar fi trebuit să aibă grijă cu blândețe și responsabilitate:

Recent, o altă femeie română, Anișoara Sîngeap, în vârstă de 56 de ani, a fost condamnată în Italia la 4 ani de închisoare pentru maltratare și vătămare corporală pentru că lovea bătrâna pe care o asista. Despre acest caz puteți citi în articolul următor:
VIDEO: „Badantă” româncă din Italia condamnată la 4 ani de închisoare. Bătea bătrâna pe care trebuia să o îngrijească.

Distribuie acest articol