Badanta română arestată pentru că bătea bătrânii pe care îi îngrijea denunță angajatorul acuzându-l de exploatare și neplata drepturilor bănești

„Eram constrânsă să lucrez până la 130 de ore pe săptămână”, declară badanta română în vârstă de 31 de ani, arestată la Voghera, în provincia Pavia, Lombardia, în luna martie a acestui an. „Condițiile de muncă la care am fost supusă erau exasperante și eram foarte stresată de această situație” declară femeia citată de ilgiorno.it.

Cinci zile pe săptămână, 24 de ore din 24, fără pauză de odihnă, sunt condițiile de muncă denunțate de R.C., asistentă auxiliară româncă în vârstă de 31 de ani arestată în luna martie la Voghera. Femeia este acuzată de maltratarea oaspeților vârstnici ai azilului de bătrâni unde a lucrat. La rândul său, românca a intentat un proces cooperativei a cărei angajată era, susținând că în timpul lucrului condițiile de muncă la care a fost supusă au fost exasperante și că ea a fost foarte stresată de către acestea.

Asistată de avocatul Fabio Civardi, R.C. în timpul interogatoriului a declarat că, deși contractul ei prevedea doar treizeci de ore pe săptămână în realitate ea lucra cel puțin o sută de ore mai mult, intrând în casa de odihnă în ziua de luni la ora 8 dimineața și ieșind de la lucru doar sâmbăta dimineața. În plus, badanta se plânge de presupuse nereguli de plată, că nu a primit ultimul salariu și nici plata TFR (Trattamento di fine rapporto).

De asemenea, femeia denunță și faptul că era obligată să întreprindă și munci care nu erau prevăzute la nivelul de încadrare din contractul său de muncă, trebuia să îngrijească bătrânii și să le asigure medicația dar și să facă ordine și curățenie în incinta instituției.

Toată această situația a făcut ca femeia să cedeze nervos fiind stresată și suprasolicitată psihic și fizic, argumentează acuzata în recursul înaintat tribunalului.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

În luna martie a acestui an rudele unor bătrâni, oaspeți ai casei de odihnă unde românca lucra, au observat vânătăi pe trupurile rudelor lor. În urma denunțului făcut, anchetatorii au decis să instaleze camere de filmat în mai multe încăperi din azil iar imaginile înregistrate de polițiști nu lasă loc de dubii asupra comportamentului femeii românce față de bătrânii pe care era plătită să-i îngrijească.

Bătaie, hărțuire și amenințări. Acesta este modul în care femeia română „îngrijea” bătrânii aflați în Casa de Odihnă din Voghera.

Distribuie acest articol