Badantă româncă din Italia, acuzată că a furat bani și obiecte din gospodăria bătrânului asistat

O femeie de naționalitate română, în vârstă de 51 de ani, care a lucrat ca badantă în localitatea Sorano, provincia Grosseto, din Toscana, este acuzată că a retras 1.800 de euro de la bancomat folosind cardul bătrânului pe care l-a îngrijit, relatează La Nazione.

Pe lângă bani, pensionarul susține că femeia ar mai fi furat din casă și obiecte de uz casnic.

Badanta a fost angajată cu contract de muncă de bătrânul în vârstă de 88 de ani, care nu se mai descurca de unul singur cu treburile casnice și cu cele de îngrijire personală.

După un timp, pensionarul a observat că lipsesc bani de pe card și a făcut o plângere la carabinieri.

Potrivit rechizitoriului, femeia a prelevat de trei ori bani de la un bancomat, cu cardul bătrânului, ajungând să pună în buzunarul propriu suma totală de 1.800 de euro. Ea mai este acuzată că și-a însușit și câteva obiecte din gospodăria italianului, cum ar fi trei cearșafuri, 10 litri de ulei, o motocoasă și un tel folosit la prepararea dulciurilor.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Românca a fost pusă sub acuzare de judecătorul Sergio Compagnucci, la cererea procurorului adjunct Salvatore Ferraro. Ea este apărată de avocata Valentina Guerriero, în cadrul procesului care va începe în luna martie a anului viitor.

Distribuie acest articol